Opinii

Legitimitatea curios pasata Biroului de presa

Corneliu Condurache
11 nov 2008 920 vizualizări
Nu-i greu de observat, din modul in care s-a derulat pina acum campania electorala in Vrancea, stradania PSD si a lui Marian Oprisan de a le pune cit mai multe bete in roate contracandidatilor de la PD-L.

Ca o fac asa cum stiu ei de multa vreme, precum jupinii absoluti ai locului, deja nu mai este o curiozitate. Recapitulind, dupa amenintarile transmise de George Baesu focsanenilor din cartierul Bahne ca nu vor mai primi ajutoarele de la Primarie daca permit folosirea geamurilor si a peretilor apartinind propriilor locuinte pentru afisaj electoral (in folosul altor forte politice decit PSD) a urmat o alta "talpa" la fel de ciocoiasca si sfidatoare din aproximativ aceeasi gama. Bacinschi a raspuns ordinelor trasate de la partid intinzindu-si prin tot Focsaniul inca de la sfirsitul lunii trecute - cind multi locuitori ai urbei mai umblau inca imbracati in camasi cu mineci scurte - instalatiile de iluminat destinate impodobirii orasului de Craciun si Anul Nou, intre stilpii Electrica. Masura este fara dubii una anti-afisaj bannere electorale cu destinatia clara de a obstructiona PD-L, pentru ca liberalii, la ce fel de campanie si-au facut pina acum, se comporta de parca ar fi mai curind in ilegalitate, nicidecum partid la putere. Au venit la rind in seria "dragalaseniilor" de saptamina trecuta: desfiintarea parcarii publice din fata fostului sediu al Bancorex in vecinatatea caruia democrat-liberalii isi au sediul de campanie, "acompaniata" de curioasa interzicere tot aici a afisajului electoral pe o proprietate privata, dar si de lipirea chipului cadidatului PSD, George Baesu, peste cel al adversarului sau PD-L-ist, Razvan Mustea, pe panourile publicitare amplasate pe stilpii Electrica din municipiul resedinta de judet. Ca Oprisan si PSD se trudesc de ceva vreme sa-i legitimeze pe PD-L-isti ca opozantii de care le este frica, tine de strategia si inteligenta lor politica. Oarecum surprinzatoare apare, insa, reactia democrat-liberalilor autohtoni fata de ivirea unei asemenea adevarate mingi electorale servita la fileu lor in toiul campaniei de cei mai aprigi si inversunati adversari. Bitelor virtuale administrate in moalele capului da catre Oprisan si PSD in toata aceasta perioada, PD-L le-a raspuns abia vineri printr-un Comunicat de presa semnat insa nu cu nume si prenume de sefii actuali ai partidului, ci "Biroul de presa al PD-L Vrancea"! Altfel spus, legitimitatea de principali opozanti oferita pe tava chiar de social-democratii autohtoni este, iata, pasata de staff-ul actual al democrat-liberalilor vrinceni "biroului de presa"! Si-n eventualitatea ipotezei ca o astfel de pozitionare este rodul viziunii sfatuitorilor de campanie ai partidului din aceasta perioada, ea este oricum greu de explicat. Fie si datorita faptului de domeniul evidentei ca doar cu atita "vina" scoasa la defilare de catre PD-L Vrancea, gafele baronului si ale formatiunii sale politice nu-s deloc lesne de fructificat electoral.


P.S. Desi cam tirziu, ieri Trasculescu si Mustea-junior au iesit intr-o conferinta de presa pentru a dezvalui citeva dintre mizeriile pe care PSD le aplica in aceasta campanie adversarilor.

Politica presupune si astfel de ipostaze care trebuie asumate si tratate cu seriozitate si promptitudine. Altfel se intra pe tarimul speculatiilor si al banuielilor, iar acest fapt poate deveni de cele mai multe ori nu doar neconvenabil, ci si contraproductiv.

Tot legat de atitudinea PSD fata de adversari, prin ce se petrece in aceste zile in Vrancea se verifica inca o data ca perioada 2000-2004 nu-i chiar atit de ireversibila pe cit se credea. Iar pentru asta oricum ar fi privite crudele realitati partidele ce au avut totusi in miini, ultimii patru ani, friiele puterii guvernamentale in judet , au o defel minora vina.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.