Opinii

Paralizarea majoritatii PNL^PD-L, in folosul lui Bacinschi

Corneliu Condurache
6 nov 2008 884 vizualizări
Raportul de monitorizare a activitatii consilierilor locali focsaneni pe primele trei luni de mandat, coordonat de Institutul de Politici Publice (IPP), despre care ati putut citi in editia de ieri a «Ziarului de Vrancea», mai arata ceva interesant ce merita analizat, prin doua informatii pe care le ofera.

Prima este aceea care dezvaluie faptul ca din cele 109 hotariri adoptate, doar patru au la baza proiecte de hotariri initiate de alesii locali, restul fiind "opera" primarului Decebal Bacinschi.

Cea de-a doua informatie este cea care arata ca activitatea din primele trei luni de la investirea Consiliului Local Focsani a fost marcata mai ales de lupta politica si mai putin de problemele comunitatii. Astfel "Alianta pentru Focsani" PD-L^ PNL si tabara PSD s-au razboit pentru posturile de viceprimari ai municipiului numarul unu din Vrancea. Municipiul nu are nici pina la aceasta data viceprimari, intrucit procedura de numire a acestora (Romeo Paul Postelnicu - PNL si Alin Silviu Trasculescu - PD-L) a fost contestata in instanta de gruparea PSD, pe motiv ca zece dintre buletinele de vot au fost completate cu carioca de culori diferite si asa s-ar fi incalcat secretul votului. CL Focsani a facut recurs, iar in prezent cei doi viceprimari ai municipiului sint suspendati pina la definitivarea procesului. Urmatorul termen al acestuia a fost stabilit pentru luna decembrie, dupa alegerile parlamentare.

Citite si analizate impreuna, ce ne spun cele doua informatii dezvaluite de Raportul IPP?

Prin contestarea alegerii viceprimarilor (Postelnicu si Trasculescu) gruparea PSD din Consiliul Local Focsani i-a facut cum nu se putea mai eficient "jocurile" primarului Decebal Bacinschi. Care si-a impus programul ca si cum ar fi avut majoritatea asigurata in amintitul legislativ. Pai cum altfel poate fi interpretata, trecerea prin CL Focsani de catre Bacinschi cu votul unor consilieri (PNL^PD-L), teoretic adversari politici, a peste 100 de proiecte de hotariri initiate de el din cele 109 adoptate in cele trei luni monitorizate?! Manevra PSD-istilor, de o parsivenie politica remarcabila,de a le da alta ocupatie liberalilor si democrat-liberalilor, decit aceea de a-si initia propriile proiecte, se poate vedea in toata dimesiunea si amploarea sa abia acum, odata cu aflarea unor informatii de tipul celor oferite de Raportul de monitorizare, coordonat de IPP. Ramine de vazut cum se vor schimba raporturile de forte in CL Focsani dupa alegeri. In primele trei luni, este clar, Bacinschi a facut ce a vrut cu majoritatea PNL^PD-L, sprijinit de strategia sireata a colegilor sai de partid.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.