Opinii

E prea de tot ce se întimpla ¦

Liviu Ioan Stoiciu
6 nov 2008 1305 vizualizări
Asta mai lipsea, sa fie blocate alegerile parlamentare uninominale din 30 noiembrie de grevele generale ale bugetarilor, declansate pe rind de centralele sindicale!

Degeaba braveaza guvernantii, ca nu se va ajunge atit de departe, pentru ca sint putini functionari publici grevisti implicati in punerea la punct a acestor alegeri. Sa nu se uite ca scolile si profesorii sint in principal cele si cei care sustin logistica si ca, de fapt, bugetarii din Institutul National de Statistica (fara de care nu ar fi posibila centralizarea datelor de participare la vot si a celor privind rezultatul efectiv al votarii) ar putea da lovitura de gratie, daca intra in greva generala - daca nu cumva institutul poate fi "militarizat". O fi lupul chiar atat de negru? în orice caz, e prea de tot ce se intampla: in Parlament e motiune de cenzura initiata de PD-L, care vizeaza demiterea "Guvernului Tariceanu", cel ce organizeaza in amanunt alegerile parlamentare, iar la Curtea Constitutionala e o cerere a PRM de anulare a alegerilor parlamentare uninominale (PRM contesta definitivarea unor colegii electorale si cere anularea introducerii uninominalelor la parlamentare pana in 2012)"¦ în timp ce Traian Basescu atrage inca o data atentia ca alegerile parlamentare uninominale se tin oricum degeaba, deoarece el va pune tot pe premierul pe care il vrea, cu forta, chiar daca va fi un partid care va castiga cu 50 plus 1 si-si va alege singur premierul, conform Constitutiei! Ce Dumnezeu se intampla? Cine pe cine manipuleaza, in randul electoratului? Fac serviciile secrete (din curtea Palatului Cotroceni) tot posibilul sa fie aminate alegerile parlamentare, neputind fi tinute sub control listele uninominale? Colac peste pupaza, Asociatia Pro Democratia sfatuieste electoratul nemultumit de actuala situatie si de candidatii propusi in colegiul lor, sa-si dea "votul dat in alb", "vot de protest, pentru prima oara aplicat in Romania" (adica sa nu puna nici o stampila pe buletinul de vot, sa fie anulat; el va fi adunat separat de voturile nule; "voturile in alb" nu vor conta la interpretarea rezultatelor). Ca nu era de ajuns spectrul absenteismului masiv, in conditiile in care milioane de romani sunt plecate la munca "la negru" din tara si alte milioane vor fi plecate de acasa sau nu vor dori sa vina la urne, ca e "problema lor de constiinta" (ei sunt cei care cred ca si asa votul lor nu conteaza, ca nu se va schimba nimic in bine, ca tot cei din "mafia politica" vor castiga "potul"), votul uninominal putind fi dat numai in colegiul de care apartii (ciudat, romanul plecat din tara se va regasi si pe listele din tara si poate vota si la noua resedinta).

Sigur, "Guvernul Tariceanu" ar putea sa declare aceste greve generale ilegale (grevistii cer cresteri salariale de 50-60 la suta, pe fondul crizei financiare si economice mondiale, care ne va afecta si pe noi; deja se vorbeste de inmultirea numarului somerilor, a disparitiilor cu miile a locurilor de munca pana la sfarsitul acestui an si a cresterii preturilor (las la o parte cresterea creditelor si micsorarea reala a consumului). Dar Guvernul insusi e considerat de catre Opozitie in afara Constitutiei, deoarece refuza sa puna in aplicare o lege (a cresterii salariilor cu 50 la suta in Educatie, lege trecuta si de Parlament si de Curtea Constitutionala si e si promulgata de presedintele tarii). Degeaba cere Guvernul o aminare a punerii in aplicare a acestei legi (lege care sa fie pusa in aplicare de viitorul guvern). Degeaba cere, cinic, si presedintele tarii o aminare a grevelor"¦ între timp, importanti investitori straini (care sa asigure noi locuri de munca) isi amina venirea in Romania, speriati de efectele recesiunii economice pe plan mondial, iar romanii ramasi pe capete someri in strainatate viseaza azi sa vina acasa sa munceasca"¦


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.