Opinii

Decontul lui Sandel Doaga cu oamenii vechiului regim

Corneliu Condurache
4 nov 2008 982 vizualizări
Daca ar dori cineva sa demonstreze prin exemple practice desprinse din viata reala modul in care politicienii isi bat joc de promisiunile pe care le fac in campaniile electorale, probabil ca situatia actuala de la conducerea Inspectoratului Judetean de Politie Vrancea ar fi un exemplu de manual.

In timpul campaniei electorale din toamna anului 2004 partidele componente ale Aliantei "Dreptate si Adevar" promiteau ca daca vor ajunge la putere vor agrea doar principiul competentei certificat doar pe baza de concurs si transparenta in promovarea sefilor de institutii.

Dupa ce au ajuns la putere insa, si-au impartit respectivele institutii pe baza algoritmului politic, IPJ-ul din judet cazind in sfera Partidului Democrat de la acea vreme. Acestia, in acord cu liberalii parteneri, au ascuns promisiunea cu promovarea pe baza de competenta,transparenta si concurs cum s-au priceput mai bine si au inlocuit echipa de executanti ai ordinelor Partidului Social Democrat si Oprisan din fruntea Politiei vrincene cu una agreata de ei.

Intre timp au intervenit certurile cunoscute dintre liberali si democrati la Bucuresti, scoaterea acestora din urma de la guvernare si intelegerea PSD-PNL, care a tinut ultima formatiune politica pina astazi la putere.

Montajul politic sus-prezentat s-a materializat in cazul IPJ Vrancea prin readucerea in primavara anului 2008 in scaunul de sef al politistilor de pe aceste meleaguri, a adjunctului Sandel Doaga al Politiei judetene din perioada 2000-2004.Unul si acelasi personaj eliberat din functie in 2005, in urma unui sondaj de opinie din care rezulta ca subordonatii sai apreciau ca acesta a fost unul dintre cei mai zelosi sefi ce au subordonat institutia comenzilor politice venite de la PSD. Ca acest lucru nu i-a deranjat defel pe sefii liberalilor autohtoni in frunte cu Nini Sapunaru, e un lucru ce trebuie privit si acceptat ca o evidenta incontestabila. Problema este, iata, ca acum devenit inspector sef de judet, cu acte in regula in buzunar, dupa vreo jumatate de an de interimat, Sandel Doaga, omul coalitiei politice PNL-PSD din fruntea IPJ Vrancea, incepe, asa cum puteti afla din editia de astazi a Ziarului de Vrancea, decontul cu oamenii "vechiului regim". Probabil apropierea alegerilor parlamentare este unul din motivele intensificarii si precipitarii platii politelor politice din interiorul Politiei. Cu acest prilej aservirea politica a institutiei si clientelismul in promovarea sefilor ei sint inca o data ridicate la rang de principii de functionare si certificate ca atare. Iar promisunile electorale se dovedesc a fi praf aruncat in ochii electoratului, ca de atitea ori in ultimii 18 ani.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.