Opinii

Beculetele de Craciun pe post de talpi electorale la Focsani

Corneliu Condurache
3 nov 2008 945 vizualizări
Saptamina trecuta deputatul si candidatul Partidului Social Democrat in Vrancea pentru un nou mandat pe acelasi scaun la scutinul din 30 noiembrie, George Baesu, ii ameninta pe locuitorii cartierului Bahne din Focsani.

Spunindu-le ca daca isi pun la dispozitie geamurile propriilor locuinte afisajului electoral (altor forte politice decit PSD, bineinteles) pot ramine fara ajutorul minim garantat dat de la Primarie. La numai doua zile dupa aceasta tarasenie politica cu iz electoral avea sa urmeze una si mai si. Ca sa fie siguri ca propaganda stradala a vreunui candidat n-o va umbri cumva pe cea a lui Miron Mitrea, primarul Decebal Bacinschi - foarte probabil cu ordin de la partidul pe care-l slujeste - si-a "incolonat" subordonatii sa insire prin Focsani inca de vineri, intre stilpii Electrica, instalatiile de iluminat pentru Craciun si Anul Nou.

Explicatia data de oficialii Primariei este una demna de filmele cu timpiti. Cica neavind utilaje si oameni suficienti, au inceput montatul beculetelor pentru Craciun din 31 Octombrie, ca sa le termine de instalat pina vin sarbatorile! Au dat, insa, cu totul "intimplator" startul actiunii lor de la stilpii de pe Bulevardul Unirii, din buricul Focsaniului! Locatii pentru care ar fi putut exista solicitari de amplasare a bannerelor electorale apartinind unor candidati concurenti ai celor PSD la alegerile din ultima zi a acestei luni. Desigur, mizeriile pe care si le aplica fortele politice unele altora mai ales acum, in campania electorala, nu-s cine stie ce curiozitati. Pe linga faptul ca ele oglindesc destul de fidel caracterele utilizatorilor, mai intervine insa o problema ce ar merita o mica analiza. Daca partidele din Vrancea sint capabile intre ele de "subtilitati" intr-ale "datului la picioare" si a "pusului de talpi electorale" precum cele mentionate, n-ar strica sa ne intrebam: la ce se pot astepta, oare, alegatorii de rind de pe aceste meleaguri, atunci cind interesele lor se vor intersecta cit de putin cu cele ale unor asemenea politicieni?



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.