Opinii

Izbitoarele asemanari

Corneliu Condurache
20 oct 2008 880 vizualizări
In editiile sale de saptamina trecuta Ziarul de Vrancea a abordat doua subiecte care ar fi fost normal sa stirneasca interesul macar citorva dintre politicienii acestor plaiuri, indiferent de culorile partidelor sub ale caror falduri defileaza.

Era astfel de asteptat ca situatia revoltatoare si umilintele la care sint supusi vrincenii nevoiti sa apeleze la Policlinica Spitalului Judetean "Sfintul Pantelimon" din Focsani pentru consultatii medicale, si respectiv decesul unui asistat al Centrului de Recuperare si Reintegrare a Persoanelor cu Handicap Odobesti - structura apartinind Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Vrancea, institutie aflata in subordinea Consiliului Judetean - despre care exista banuieli ca a fost zdravan batut de catre unul dintre supraveghetorii de serviciu inainte de tragicul eveniment, sa determine ceva reactii. Din partea staff-urilor principalelor forte politice din Vrancea sau de ce nu, a unora dintre anuntatii candidati la apropiatele alegeri parlamentare, de exemplu.

In care sa-si manifeste disponibilitatea de a se informa suplimentar, daca nu de a incerca sa gaseasca vreo solutie de eradicare, prevenire ori minima ameliorare a starilor de lucruri pe care le presupun durele realitati din judet prezentate in amintitele articole. Este exagerata o asemenea pretentie?!

Acestea sint, repet, doar doua dintre adevaratele necazuri ale vrincenilor de rind si ar fi meritat, probabil, macar neinsemnatul efort de a fi luate in seama.

Am auzit citiva dintre candidatii cu pricina pretinzind ca ei sint sau ar putea, ma rog, sa fie reprezentantii noii clase politice scosi la iveala de zorii "luminosi" ai noului sistem de vot uninominal. Daca se preocupa de problemele reale ale vrincenilor de la care vor acum voturi, la fel ca si in susmentionatele situatii concrete, se cam poate constata cu usurinta ca prin Vrancea cel putin, clamata noua clasa politica seamana leit in reactii si apucaturi cu cea veche.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.