Opinii

Nedumeriri si confirmari

Corneliu Condurache
9 iun 2005 626 vizualizări
Octavian Gaitanaru, fostul sef al Administratiei Pietelor Focsani, primul vrincean condamnat printr-o sentinta definitiva intr-un dosar instrumentat de Parchetul National Anticoruptie, s-a hotarit sa vorbeasca, dupa cum ati putut citi in editia de ieri a cotidianului nostru, insa din pacate, cam tirzior pentru el.

Octavian Gaitanaru, fostul sef al Administratiei Pietelor Focsani, primul vrincean condamnat printr-o sentinta definitiva intr-un dosar instrumentat de Parchetul National Anticoruptie, s-a hotarit sa vorbeasca, dupa cum ati putut citi in editia de ieri a cotidianului nostru, insa din pacate, cam tirzior pentru el. Totusi ar merita subliniat : ce spune acesta in respectivele destainuiri este exact ce "Ziarul de Vrancea " a scris si dat de inteles inca din primele articole despre "Piata Coruptiei ". Omul administratiei Oprisan fusese "pus la treaba" de seful din virful structurii si conform declaratiei sale, atacul asupra lui s-a dezlantuit de fapt pentru c-a esuat intr-o misiune blitz care-i fusese repartizata. Aceea de a stringe in citeva zile "un mizilic" de 700 de milioane lei, contributie benevol-obligatorie a tarabagiilor din piata, pentru echipa de fotbal "Unirea 2000 ". Hobby-ul din acele vremuri al cumetrilor sefi de judet in numele carora s-au vehiculat atunci sume insemnate de bani, adunate prin metode precum cele sugerate lui Gaitanaru de sefii lui de la multi agenti economici din Vrancea.

Repet ce-am mai scris si mi se pare in continuare tare dubios: nici un lucrator al vreunei institutii abilitate n-a cutezat sa vada cum s-au stirns si folosit acesti bani! De ce oare? Spusele lui Gaitanaru, "tapul ispasitor" din dosarul "Piata Coruptiei", confirma si informatiile care se vehiculau cu suficienta intensitate la acea ora. Ca prefectul de atunci al judetului era folosit pe post de "stimulator" al respectivelor actiuni de colecta a banilor de la diverse firme, de multe ori acesta trecind chiar - nu se stie daca din exces de zel ori din alte motive - la actiuni mai concrete (amenintari cu declansarea unor controale si alte "ingrediente") decit simplul si inofensivul "ne omoara domnul Oprisan", de care se amintea in dezvaluirile de ieri. Tot la capitolul nedumeriri credibile ale lui Gaitanaru se numara si o alta la care as subscrie (ca multi altii, probabil) si-i si destul de sugestiva pentru mersul justitiei pe meleagurile noastre in ultimii ani. Cum de n-a fost atins cu nici un fulg si nu i s-a clintit vreun fir de par fostului viceprimar al municipiului resedinta de judet responsabil in acea perioada de sectorul condus de Gaitanaru, Dan Radovici? Si cum se explica coordonarea acestei suspecte extrageri din dosar cu retragerea brusca din viata politica a respectivului personaj? Care in afara de viceprimar mai era si presedintele organizatiei municipale Focsani a Partidului Social Democrat . Si toate in rezonanta cu surprinzatoarea "donare" a proprietatii de la Km 27 de pe soseaua Vrancei (compusa din canton si terenul aferent) a fostului adjunct de primar al Focsaniului, vecinului sau. Care-i nimeni altul decit baronul de Vrancea ce detine acolo impreuna cu familia "o modesta casa cu cinci camere".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.