Opinii

Sfada pe pomeni - capul de afis al campaniei electorale

Corneliu Condurache
16 oct 2008 888 vizualizări
Gata! Prima cearta electorala majora s-a declansat in Vrancea cu jumatate de luna inaintea debutului oficial (legal) al ostilitatilor.

N-a fost insa vorba nicidecum de vreo deosebire de vederi in privinta unei strategii menite a ridica judetul din coada clasamentelor nationale privind nivelul de trai, produsul intern brut pe cap de locuitor sau cel al investitiilor straine in alte domenii decit cel al supermarketurilor. Nici pentru locul fruntas al Vrancei intr-ale coruptiei nu s-au cautat antidoturi politice. Gilceava s-a stirnit pentru ca intr-o comuna, fief electoral al PSD, la Gologanu, au fost surprinse doua candidate ale PD-L, respectiv Sorina Placinta si Maria Pircalabescu, impartind pomeni de Sfinta Parascheva enoriasilor. Acuzatiile ca pomenile sint electorale au fost formulate, bineinteles, de PSD; iar PD-L a raspuns ca nici vorba, gestul a fost profund crestinesc. Adevarul nici nu mai conteaza, nefiind exclus sa fie plasat, ca de atitea ori in viata, undeva pe la mijloc. Important este, insa, altceva. Si ar trebui sa ne impacam de pe acum cu acest gind. Pomenile vor constitui, cel mai probabil, principalul argument dar si motiv major de disputa - cu tot ce presupune asta intr-o campanie electorala - al multora dintre candidatii vrinceni care ne spun in cuvinte mestesugite ca ei sint expresia vie si naturala a noii clase politice care a invadat Romania odata cu aplicarea legii alegerilor in sistem uninominal la scrutinul pentru Parlament ce se va desfasura pe 30 noiembrie. Tineti-va, deci, bine! Sfada pe pomeni abia a inceput si e de asteptat sa tina capul de afis al intregii campanii si in judetul nostru.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.