Opinii

Intrebarea pe care n-ar trebui s-o ocoleasca anchetatorii lui Toader Ghetu

Corneliu Condurache
13 oct 2008 1353 vizualizări
Vineri, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Vrancea a anuntat printr-un comunicat de presa ca joi noapte un barbat de 32 de ani, internat la Centrul de Recuperare si Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Odobesti, sau CITO cum i se mai spune, a murit.

Nefericitul bolnav tocmai se intorsese dintr-o internare in Spitalul de Psihiatrie Dumbraveni unde statuse in perioada 15 septembrie-9 octombrie pentru ca "prezenta tulburari de comportament, manifestate prin dromomanie (fuga pathologica), agitatie psihomotorie, avind si patima alcoolului", pretinde DGASPC Vrancea.

Imediat, cu o promptitudine impresionanta, la sediul institutiei conduse de Toader Ghetu s-a constituit o comisie care a anuntat public ca va demara o ancheta interna pentru a stabili exact cauzele decesului pacientului internat la CITO.

Numai ca din comunicatul dat publicitatii vineri de aceeasi DGASPC Vrancea "Din analiza preliminara a faptelor, s-a constatat ca dupa revenirea in centru, a parasit incinta acestuia fara a anunta personalul de serviciu, pentru aproximativ o ora si jumatate. Revenit la centru, insotit de doi colegi ai sai, a fost preluat de personalul de serviciu si inclus in programul de seara obisnuit. In jurul orelor 20.20, colegul sau de camera a anuntat supraveghetorul de noapte ca a cazut din pat" deja apare primul semn de intrebare. Cum poate un bolnav, abia intors dintr-o internare la spitalul Dumbaveni, cu un diagnostic precum cel precizat in comunicatul DGASPC Vrancea, sa plece si sa vina cind vrea el din Centrul de la Odobesti? Aceasta este principala intrebare la care ar trebui sa raspunda comisia pusa atit de prompt "la anchetat" de Toader Ghetu.

Pentru ca daca in final vom auzi din nou ca doar "mortu-i vinovat" lucrurile se vor putea oricind repeta la CITO si nu numai acolo.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 8 ore, 54 minute, 38 secunde
Pun pariu ca din cauza titlului asta cel putin vreo 1000 vor cumpara ziarul sa vada cine-l mai ancheteaza pe seful de la DGASPC. Si cand colo isi vor da seama ca e numai o manevra jurnalistica a lui citeste integral
, acum 739393 zile, 8 ore, 54 minute, 38 secunde
E exact asa cum am zis, seful de la DGASPC e magnet de cititori dupa cum se vede si in editia online a ziarului. Desi articolul principal cu securistu lu Oprisan e destul de interesant "Punctul de citeste integral
, acum 739393 zile, 8 ore, 54 minute, 38 secunde
Exista un comentariu cam obraznic la adres adomnului director condurache si nu aveti dreptate ca a dat acest articol ca sasi vanda ziaru sau sa citeasca inca 1000 acest ziar cert este ca sa citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.