Opinii

Proiectul Piata Unirii intre teluri ascunse si abordari electorale

Corneliu Condurache
10 oct 2008 1285 vizualizări
Dezbaterea de ieri pe tema proiectului Recalificare urbana a Pietei Unirii din Focsani a alunecat binisor pe panta campaniei electorale.

Si ca de obicei, atunci cind intr-o problema seriosa isi "baga coada" politicienii, se alege praful si pulberea cam din tot ce mai ramine in picioare. Din pacate, in afara aspectului de salutat ca dezbaterea respectiva chiar a avut loc, alte realizari concrete e greu sa fie remarcate. Un semisucces ar fi, poate, acela ca s-a renuntat la scena fixa pentru paranghelii. Dar impresia ca unul dintre principalele teluri ale proiectului cu nume pompos, finantat din consistente fonduri Phare, a fost si ramine tot amenajarea centrului municipiului resedinta de judet pentru astfel de manifestari, - care numai a europenism nu aduc - mie unul nu mi-a fost deloc modificata de intilnirea de ieri din sala de sedinte a Primariei Focsani. Asta, desigur, in ciuda stradaniilor oficialilor proiectantului si beneficiarului de a face fazele publice ale lucrarii - exercitiu in care au demonstrat ieri ca sint aproape experti - cit mai greu de priceput de contribuabilii de rind. Pe de alta parte nu trebuie omis ca, iata, daca totusi nu era dificil de anticipat ca dezbaterea de ieri va aluneca pe cararea campaniei electorale pentru o problema nu chiar minora din Colegiul Electoral nr. 1 Focsani, pentru Camera Deputatilor (cum se poate aprecia pe buna dreptate ca este proiectul cu pricina) au fost prezenti sa profite de ocazie doar candidatii Partidului Social Democrat "" George Baesu si cel al Partidului National Liberal - Nicolae Latcan, lipsind cel al Partidului Democrat-Liberal, Razvan Mustea. Ar fi fost un bun prilej pentru cei trei sa-si prezinte punctele de vedere despre o investitie importanta a colegiului in care se lupta sa arate ca-l pot reprezenta eficient; iar in politica asemenea sanse de regula nu se ignora. Ramine atunci intrebarea in cazul absentei lui Mustea-junior: strategie, dezinteres sau frica?!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.