Opinii

ATOP Vrancea - organismul cu nume ce ar trebui schimbat

Corneliu Condurache
3 oct 2008 1126 vizualizări
La sedinta ordinara a Consiliului Judetean Vrancea de ieri, intre alte puncte aflate pe ordinea de zi a fost si cel al alegerii noii componente a Autoritatii Treritoriale de Ordine Publica.

In conformitate cu Regulamentul de organizare si functionare al respectivei structuri, "Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica este organism cu rol consultativ, fara personalitate juridica, care se constituie si functioneaza pe linga Consiliul General al Municipiului Bucuresti, respectiv pe linga fiecare Consiliu Judetean, ("¦),in scopul asigurarii bunei desfasurari si sporirii eficientei serviciului politienesc din unitatea administrativ-teritoriala in care functioneaza.

Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica asigura, prin activitatea sa, reprezentarea si promovarea intereselor comunitatii in scopul instaurarii unui climat de siguranta si securitate publica".

Este firesc pentru orice platitor de impozite si taxe de pe aceste meleaguri sa se intrebe in ce proportie isi regasesc corespondenta in Vrancea reala toate cuvintele pompoase din textele Regulamentului ATOP?

In opinia mea, in una atit de mica, incit este insesizabila. Practic, institutia in discutie este folosita in judetul nostru, inca de la infiintare, la fel ca si alte institutii finantate din bani publici, aproape integral in scopul rasplatirii fidelitatii fata de un lider sau formatiune politica.

In Vrancea, in afara functiilor de reprezentare, singura calitate pe care o au reprezentantii comunitatii din ATOP este cea ca ei trebuie sa fie prietenii sau sa-i fi facut anumite servicii presedintelui Consiliulu Judetean. Indeplinesc cu brio astfel de cerinte fostii procurori Ion Popescu si Ion Sararu; dar si Gabriel Derderian, confirmati membri ai organismului despre care-i vorba in sedinta de ieri. Ei urmind sa incaseze frumusele indemnizatii (putind ajunge 30% din salariu baronului acestor plaiuri) din taxele si impozitile platite de vrinceni.

Sa ne amitim ca in legislatura trecuta, deoarece nu a corespuns unor "exigete" similare cu cele ale lui Popescu, Sararu si Derderian, fostul sef al Politiei Focsani, Gheorghe Ivu, a fost purtat intregul mandat in procese prin justitie; si chiar daca a obtinut o hotare judecatoreasca favorabila, care-i permitea sa fie memru ATOP, a fost revocat inca o data.

Pentru a mai incasa nu tocmai neinsemnata indemnizatie lunara, au mai fost votati ieri sase alesi PSD-isti ai legislativului vrincean.

Cu toate astea, curios! Fata la modul in care au fost ieri alesi mebrii ATOP pentru mandatul 2008-2012, n-au avut o cit de mica observatie consilierii judeteni liberali! Daca asta se datoreaza apropiatei campanii electorale sau altor strategii ori pacte politice locale, ramine de vazut.

La modul cum se petrec insa lucrurile cu ATOP in Vrancea, amintitul organism ar trebui sa-si schimbe si numele. Mult mai potrivit ar fi, poate, "Asociatia prietenii si sprijinitorii lui Marian Oprisan", deoarece denumirea actuala nu mai are legatura cu utilizarile lui "teritoriale".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.