Opinii

Realitati scoase la iveala odata cu invalidarea Mirelei Bizna

Corneliu Condurache
2 oct 2008 1024 vizualizări
Invalidarea Mirelei Bizna din functia de ales al Consiliului Local Focsani, pe linga verificarea functionarii Aliantei PNL^PD-L din legislativul cu pricina, a mai scos totodata la iveala realitati nu la fel de convenabile, poate, pentru cel putin una din formatiunile politice ale coalitiei.

"Muschii" aratati cu acest prilej conduc firesc la o intrebare de tipul: daca tot a fost certificata majoritatea PNL^PD-L prin invalidarea Mirelei Bizna, de ce nu s-a mers pina la capat, votindu-se inca o data viceprimarii Focsaniului si lasind astfel fara obiect actiunea in instanta a consilierilor PSD, ajunsa la Curtea de Apel Galati, cu termen la 9 decembrie?

Raspunsul nu-i dificil de descoperit. PD-L nu mai este interesat prin liderul sau de acest post. Alin Trasculescu a recunoscut recent ca postul de viceprimar de Focsani nu-l mai tenteaza; remarcind ca precizarea sa

nu este valabila si in cazul partidului pe care-l conduce.

Daca la asta mai adaugam amanuntul ca alti doi alesi focsaneni democrat-liberali, asa cum ati putut afla din editiile acestor zile ale Ziarului de Vrancea, sint candidati in colegii uninominale pentru deputati la alegerile din noiembrie, imaginea proiectata pe tapetul realitatilor politice locale se dovedeste una suficient de lamuritoare.

PD-L Focsani are momentan, in ciuda celor clamate cu diverse prilejuri, alte prioritati decit Consiliul Local Focsani. Daca ar fi altfel, cei trei aspiranti Ia deputatie ar fi avut de pilda varianta cedarii locurilor din legislativul municipiului resedinta de judet urmatorilor colegi de partid pe lista consilierilor municipali focsaneni, iar ei si-ar fi vazut de candidaturile lor in colegiile uninominale pentru care au optat.

Aminarea rezolvarii problemelor CL Focsani pina dupa 30 noiembrie sub un pretext precum cel mentionat este, de fapt, un gen de aplicare a zicalei "si cu slanina-n, pod si cu buzele unse" in politica vrinceana a toamnei anului 2008.

Nu-ti trebuie cine stie ce fler poltic sa-ti dai seama ca mai ales in preajma campaniei electorale statul "cu fundul in doua luntre" asigura, protectia utilizatorilor; mai putin insa pe cea a partidului reprezentat de acestia.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 17 ore, 24 minute, 16 secunde
Domnule Condurache aveti perfecta dreptate!! Intr-un comentariu la un articol aparut in ziarul dvs. in care un cititor (db se semneaza) felicita PD-l-ul ca '' i-a tras-o" PSD-ului in CL, am spus ca citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.