Opinii

Consiliul Local Focsani la intersectie de variante

Corneliu Condurache
30 sep 2008 976 vizualizări
Astazi are loc sedinta ordinara pe luna septembrie a Consiliului Local Focsani, ajuns cum se stie intr-un blocaj aproape total la scurt timp de la constituirea sa.

Acum la problema existenta a viceprimarilor se adauga cea a validarilor cite unui nou membru al Partidului Democrat Liberal si respectiv Partidului Social Democrat in amintitul organism.

Situatia a aparut ca urmare a procesului intentat in justitie de Mirela Bizna propriului partid, PD-L, dupa pierderea mandatului prin retragerea sprijinului politic, imediat dupa alegerile din1 iunie, cit si ca o consecinta a demisiei parlamentarului de Vrancea, Miron Mitrea, din Camera Deputatilor. Care a necesitat inlocuirea lui cu alesul local PSD Geany Balan, devenit prin promovarea la Bucuresti incompatibil cu postul de consilier local la Focsani.

O prima varianta de gasire a unei solutii care sa deblocheze miniparlamentului municipiului resedinta de judet putea reiesi dintr-o negociere in trei PSD "" PNL - PD-L si ajungerea la o intelegere.

Asa ceva nu a fost posibil, se pare, decit in stadiu de propunere-dorinta din sfera viselor din portofoliul lui Nini Sapunaru, seful liberalilor vrinceni, scos la iveala intr-o recenta conferinta de presa.

O alta varianta cu potential de scoatere din anchilozarea paguboasa a CL Focsani ar reprezenta-o impunerea vointei aliantei PD-L - PNL in masura in care ea mai functioneaza, dupa reciprocitatile dintre liberali si social-democrati razbatind de prin listele de cadidati pentru alegerile parlamentare uninominale ce se vor desfasura in judet peste doua luni.

Mai ales ca, cel putin teoretic, sedinta ordinara a lunii septembrie de astazi debuteaza sub un raport 10 consilieri PD-L^PNL contra 10 PSD.

In aceasta situatie verificarea gradului de rezistenta al aliantei liberalo-democrate depinde de masura in care vor fi indeplinite fara abatere sau comentarii (astazi, dar si alta data), indicatiile de partid cu rol de dinamitare, posibil a fi trasate consilieriilor PNL din CL Focsani de catre conducerea formatiunii politice in discutie. O schimbare a macazului liberal si in miniparlamentul municipiului resedinta de judet, desi posibila, nu-i totusi simplu de realizat pina la alegerile parlamantare. Iar acest subiect este abordat, si-l puteti citi pentru a va forma propria parere despre o astfel de evolutie, in articolul referitor la sedinta de astazi a CL Focsani din editia curenta a Ziarului de Vrancea.

In fine, nu sint excluse pe de alta parte perturbatii in conservarea trainiciei coalitiei PD-L - PNL din legislativul focsanean, induse de amanunte aparent minore. Cum ar fi declaratia relativ recenta a sefului democrat-liberalilor, Alin Trasculescu, facuta publica in intervalul de timp scurs de la ultima sedinta a alesilor locali.

In care acesta isi marturiseste sincer dezinteresul personal pentru functia de viceprimar de Focsani dupa inscrierea sa ca si candidat al PD-L Vrancea in cursa pentru un fotoliu de deputat la alegerile din 30 noiembrie, reiterindu-l pe cel (interesul pentru un post de viceprimar de Focsani) al partidului pe care-l conduce.

Romeo Paul Postelnicu, de pilda, s-ar putea sa nu se fi simtit foarte confortabil la auzul deciziei cu pricina.

Despre toate aceste consideratii, cum si daca destul de complicata situatie din Consiliul Local Focsani va fi rezolvata, ne vom lamuri astazi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 6

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 11 ore, 2 minute, 18 secunde
incercati sa va ganditi si la oamenii care sufera datorita acestor certur. stau proiecte neaprobate, se pierde timpul.incercatii sadepasiti unele probleme, si haideti sa aratam lumii ca se poate!
, acum 739398 zile, 11 ore, 2 minute, 18 secunde
Daca despre Postelnicu se stie cate ceva din activitatile sale anterioare, avand rezultate si demonstrand ca are "coloana vertebrala" din punct de vedere profesional, in schimb, despre Trasculescu nu citeste integral
, acum 739398 zile, 11 ore, 2 minute, 18 secunde
de ce nu comenteaza nimic DB?e suparat oare ca Trasculescu iese in oras cu nevasta-sa in vazul lumii?
, acum 739398 zile, 11 ore, 2 minute, 18 secunde
deaia nu poate comenta acum
, acum 739398 zile, 11 ore, 2 minute, 18 secunde
Scuze dragilor dar habar n-am ce sa comentez.Si chiar daca poate as putea totusi scrie ceva mi-e frica sa nu stric treburile pentru ca astazi e o zi destul de importanta. Pe la 19 va scriu, promit. citeste integral
, acum 739398 zile, 11 ore, 2 minute, 18 secunde
Cu mare placere comentez aceasta stire. Deci stirea se poate comenta in doua feluri, ceva de genul " ratiunea a invins si politicienii indiferent de culoarea politica au ales calea normalitatii si a citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.