Opinii

Curioasa tacere din jurul Biroului Electoral Judetean

Corneliu Condurache
29 sep 2008 884 vizualizări
Odata campania electorala pentru alegerile parlamentare ca si intrata in linie dreapta, strategii partidelor ar trebui sa nu omita din calculele lor toate elementele prin care ar putea sa se risipeasca fie si macar un vot dintre cele pe care alegatorii le vor introduce pentru ei in urne pe 30 noiembrie.

Multimea de voturi anulate in Vrancea la scrutinele din ultimii ani arata clar - pentru cine vrea sa vada, desigur - ca aici s-ar localiza cu mare probabilitate una din posibilele taine ale transarii competitiilor in discutie dintre politicienii acestor locuri. Sa ne amintim numai in vara lui 2004, dupa alegerile locale de atunci, acuzatiile aproape generale formulate de fortele politice din judet - in afara Partidului Social Democrat - de frauda electorala, dar si numarul suspect de mare de voturi anulate de la alegerile desfasurate acum trei luni in Vrancea. Este, de aceea, cu atit mai surprinzatoare lipsa oricarei observatii sau reactii din partea fortelor politice care urmeaza a se confrunta electoral in judet peste doua luni vis-a vis modul in care s-a constituit, dar si de componenta Biroului Electoral Judetean. In editiile din saptamina trecuta ale Ziarului de Vrancea au aparut articole in care s-a prezentat si modul original, dar tare curios, in care s-a format organismul ce ar trebui sa vegheze si sa fie garantul derularii corecte a alegerilor generale din 30 noiembrie de pe aceste meleaguri. Dar si izul de cumetrie politica razbatind suficient de patrunzator din componenta efectiva a mentionatei structuri. Ca Partidul National Liberal a adoptat tactica "ciocului mic" in problema BEJ poate fi explicabil, mai ales dupa ce s-a publicat lista de candidati in colegiile uninominale din judet ai Partidului Social Democrat. Parfumul de reciprocitati dintre cele doua partide este greu de ignorant si pentru cei cu nasurile infundate de racelile inerente ale acestei toamne. Mai dificil de inteles este, insa, tacerea totala in legatura cu BEJ si tactica bagarii capului in nisip, ca strutul, a Partidului Democrat-Liberal.

Dar fiecare, desigur, cu socotelile si proiectiile lui politice.

Cu observtia ca lamentarile sau acuzatiile post-alegeri nu mai inseamna in majoritatea cazurilor mai nimic.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.