Opinii

Enigma lui Merchea

Corneliu Condurache
25 sep 2008 1003 vizualizări
In sedinta de Guvern de ieri a fost validata numirea lui Manole Merchea in functia de subprefect de Vrancea.

Asa cum ati putut afla din Ziarul de Vrancea, in aceasta perioada revenirea in scaunul de subprefect a celui care-l parasise in august 2005, in urma unui consistent scandal mediatic, nu s-a facut asa simplu cum se credea initial. Desi a concurat singur, neavind vreun dubiu asupra reusitei reocuparii postului de subprefect de Vrancea, liberalul devenit conservator, apoi iar liberal, s-a pomenit pe locul doi .

Ajuns seful Agentiei Domeniilor Statului din Vrancea dupa matrasirea din 2005, Merchea a fost unicul candidat inscris la concursul pentru aceasta functie, insa a picat initial la limita testul organizat in luna august a acestui an, dupa care a fost admis in urma contestatiei depuse, la aproape o luna de la sustinerea examenului si a interviului. Avind, totusi, in vedere modul in care se desfasoara astfel de concursuri cu spate politic asigurat si de regula fara obstacole sau contra-candidati, patania «subprefetului Dumnezeu» pare una curioasa. Mai concret, este greu de crezut ca fara o lucratura - care iata, s-a dovedit in prima faza eficienta tot in interiorul puterii politice de la care candidatul avea sustinere - Merchea ar mai fi patit ce a patit luna trecuta la concursul de subprefect. Repet, desi cu aviz politic asigurat si chiar garantat, Manole Merchea s-a pomenit refuzat si pus la colt printr-o manevra clocita, iar apoi pusa-n practica din acelasi mediu. Peste tot suspansul am putea avea de-a face cu inca una din enigmele politicii vrincene ale ultimilor ani: cine l-a «lucrat» pe Merchea?


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 5

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 22 ore, 57 minute, 45 secunde
Cu analfabetul de Bostan la invatamant,cu prostalaul de Barculescu la SAPARD,cu cretinoidul de Nitu la Garda de Mediu si cu imbecilul de Merchea subprefect,nu cumva Mircea Dragos capata valente de citeste integral
, acum 739398 zile, 22 ore, 57 minute, 45 secunde
Daca cineva ca Merchea,pe care il stiu cit poate sa gindeasca, poate ajunge subprefect in Romania,inseamna ca tara asta nu are viitor.Solutia ar fi ca in functiile publice examenele sa fie dat in citeste integral
, acum 739398 zile, 22 ore, 57 minute, 45 secunde
Salveaza Piata Unirii! Semneaza petitia de pe piataunirii.blogspot.com .
, acum 739398 zile, 22 ore, 57 minute, 45 secunde
Ma da chiar aici ati pus si voi anuntul cu petitia, unde nu prea se uita nimeni ? Poate dati maine pe prima pagina ceva, daca tot vreti sa se auda de ea.
, acum 739398 zile, 22 ore, 57 minute, 45 secunde
Bunul-simt, db, bunul-simt!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.