Opinii

Speranta votantilor vrinceni moare ultima

Corneliu Condurache
23 sep 2008 734 vizualizări
La mai toate alegerile de pina acum suspiciunile de frauda au planat cu destula intensitate deasupra Vrancei. In 2004 s-au utilizat cu abnegatie actiunea autobuzul si listele suplimentare ce ilustrau ca si-ar fi exercitat dreptul la vot vrinceni care au declarat redactorilor Ziarului de Vrancea - fiind dispusi oricind sa depuna marturie in fata organelor abilitate - ca ei votasera in sectiile de pe linga consulatele Romaniei din diverse tari europene

In vara lui 2008 voturile anulate pentru alegerea membrilor Consiliului Judetean au plasat judetul printre primele intr-un clasament neoficial intocmit in functie de acest criteriu. Pentru toate aceste banuieli, Biroului Electoral Judetean sau celor din circumscriptiile municipale, orasenesti sau comunale li s-au atribuit intemeiat si argumentat, foarte probabil in sinea fiecarui alegator constient politic si informat, partea lor de vina. Din componenta respectivelor organisme, dar in cazul BEJ cu deosebire, judecatorii ar trebui sa ofere garantia ca orice incercare de utilizarea a vreunei metode de viciere a vointei electoratului vrincean nu are nici cea mai mica sansa de a se materializa in procentele ce vor aparea in fotografia rezultatelor finale ale scrutinelor. Tocmai de aceea pare curioasa lipsa de reactie a formatiunilor politice vrincene la modul original in care au fost desemnati judecatorii membri ai BEJ pentru alegerile parlamentare din noiembrie. Sub pretextul ca doar trei judecatori si-au exprimat dorinta de a face parte din respectivul organism am asistat, de fapt, la o asumare a raspunderii din partea celor trei judecatori, dar si la transpunerea in plan electoral a zicalei "vrei-nu-vrei, bea Grigore aghiazma!" Sigur, cei trei magistrati pot fi exemplu de corectitudine si buna intentie, dar ce s-ar fi intimplat, oare, daca nici unul dintre ei n-ar fi dorit sa faca parte din BEJ? Intrucit este exclusa varianta ca din aceasta cauza nu s-ar mai fi putut organiza alegerile generale in Vrancea, s-ar fi abordat probabil solutia aducerii unor judecatori din alt judet. Politicienii autohtoni n-au marsat, insa, pe o rezolvare de acest tip pe care au refuzat sa o ia in calcul (repet, nici unul dintre partide n-a avut vreo obiectiune la modalitatea de aparitie a celor trei judecatori de la Tribunalul Vrancea in BEJ) asa incit votantilor de rind de pe aceste meleaguri nu le ramine decit sa spere. Ca zicala "ceea ce incepe rau sfirseste si mai rau" nu-si va demonstra inca o data valabilitatea universala in privinta asigurarii corectitudinii alegerilor in Vrancea, pe 30 noiembrie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.