Opinii

încercari de destabilizare politica

Liviu Ioan Stoiciu
18 sep 2008 1189 vizualizări
Mobilizarea influentilor fosti securisti si activisti PCR pentru salvarea PRM bate la ochi, liderul lui, Corneliu Vadim Tudor, a fost brusc reactivat - si nu de solutia imorala (cum îi spunea presedintele tarii, Traian Basescu, Partidului Conservator, pus sa tradeze alianta cu PSD si sa vina la guvernare), care a refuzat sa-l mai sustina, ci chiar de partidul prezidential, PD-L, care i-a dat pe mina vicepresedintia Senatului în urma unor negocieri secrete PRM-PD-L.

"Celebra" Elena Udrea-Cocos recunostea ca PD-L avea nevoie de PRM la votarea celor cinci motiuni simple introduse in chip electoral de PD-L in cele doua Camere, si de aceea s-a ajuns la compromis, chiar domnia sa punind la cale totul, se pare, pentru asta C.V. Tudor intilnindu-se in secret cu"¦ "Cocos, sotul". Va dati seama cum se face politica azi? Degeaba sustine Emil Boc, liderul PD-L, ca nu exista nici un protocol PD-L-PRM si ca a fost o "eroare politica" intelegerea PD-L cu PRM, realitatea ii bate cu degetul la obraz: de cind a fost repus C.V. Tudor vicepresedinte la Senat, in ultima stagiune parlamentara, PRM voteaza invariabil de partea PD-L"¦

Scriam joia trecuta, aici, ca PRM e pus sa destabilizeze alegerile uninominale parlamentare din 30 noiembrie, constatind ca electoratul nu-i mai da nici macar 5 la suta voturi, sa treaca pragul electoral (efectul votului uninominal s-a vazut la alegerile locale din acest an, la care PRM a ramas de caruta). în complicitate cu PD-L (care-si cauta cu disperare aliati pentru a putea forma o majoritate parlamentara la toamna, sa poata sa puna la cale un guvern; deocamdata, aliati PD-L nu-i pot fi decit PRM si PNG-CD, doua partide extremiste, degeaba protesteaza societatea civila, politica e imorala, nu tine cont de principii; alianta PD-L cu PNG-CD s-a oficializat in Consiliul general al Primariei Capitalei, (PNG-CD avind vicepresedinte ales cu ajutorul PD-L), PRM a contestat in contencios administrativ la Curtea de Apel Hotarirea de guvern privind delimitarea colegiilor uninominale. Interesant, PD-L sustine, prin aceeasi Elena Udrea (care trage sforile, bagata fiind in seama de toti, crezindu-se ca ea exprima dorintele presedintelui tarii): "PNL si PSD au facut in asa fel aceasta delimitare, dupa interesul lor electoral si nu dupa prevederile legale, incit sint toate temeiurile ca instanta de judecata sa decida anularea ei"... Totodata, PRM e dispus sa arunce in aer alegerile parlamentare din 30 noiembrie, prin anuntarea unei motiuni de cenzura a sa, sau prin sustinerea unei motiuni de cenzura initiate de PD-L sau PSD! "Noi, in mod neconditionat, vom sprijini o asemenea initiativa, intrucit Guvernul asta nu trebuie lasat sa-si faca damblaua pina la capat. Le vom dovedi ca ei sint ca tiganul care se ineaca la mal si nu-i apuca data alegerilor"â„¢"â„¢ (C.V. Tudor). Ca incercarea de destabilizare a Guvernului (care, totusi, trebuie sa organizeze alegerile parlamentare din 30 noiembrie), moarte n-are"¦ PRM atrage atentia cu orice pret asupra sa si e convins ca populatia il va vota, ca se lupta cu sistemul, cu aranjamentele puterii politice. Nu are decit senatorul UDMR (partid aflat la guvernare) sa creada ca: "Guvernul nu mai e in pericol, fiindca acum e o gluma sa se vina cu o motiune de cenzura, pentru ca nu mai este timp fizic ca pina la alegeri sa se faca un alt guvern". Important e ca manipularile din culise ale serviciilor secrete sa salveze PRM la alegeri!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.