Opinii

Afacerea transpartinica ENET

Corneliu Condurache
3 sep 2008 940 vizualizări
Este un adevar aproape incontestabil ca de multe ori in politica, la fel ca si in fotbal, jocul se desfasoara cu ochii si atentia indreptate inspre si-n asteptarea greselilor adversarului cu scopul de-a fi speculate la momentul oprtun.

Toata vara aceasta cit a durat magaria cu intreruperea apei calde pentru abonatii focsaneni, indiferent daca sint sau nu cu plata la zi a facturilor emise de furnizorul monopolist in sistem centralizat al energiei termice din municipiul resedinta de judet, m-am intrebat de ce tac precum pestii in acvariu liberalii si democrat-liberalii autohtoni?! Fata de aceasta veritabila minge care le-a fost ridicata la fileu pe terenul disputelor politice vrincene de catre social-democratii detinatori ai puterii executiv-adminstrative in Focsani prin reprezentatul lor, primarul Decebal Bacinschi. Explicatiile au inceput a se ivi din ce in ce mai clare odata cu amenintarea voalata pe care Marian Oprisan le-a fluturat-o adversarilor sai politici la finalul sedintei Consiliului Judetean de saptamina trecuta. "Ce masuri au luat cei care fac parte din AGA si CA de la ENET, pentru ca ei apartin de zona politica aflata la putere?!" intreba atunci cu subinteles smecheresc baronul tocmai aterizat dintr-un prelungit concediu sincronizat cu disparitia pretiosului agent termic. Intr-adevar, consultind lista organismelor invocate de seful PSD de pe aceste meleaguri, Consiliul de Administratie ENET arata astfel: Valter Popescu(PSD) - presedinte iar membri: Vasile Gheorghe (Partidul Conservator), Enache Mindrescu (Partidul National Liberal), Marin Stoica (Partidul Noua Generatie Crestin-Democrat), Didiana Paduraru (ajunsa in locul despre care-i vorba pe relatia Partidului Democrat-Liberal, din informatiile noastre). Iar Adunarea Generala a Actionarilor il are drept reprezentant pe Eduard Lambrino (Partidul National Liberal). In consecinta, nu putem decit sa observam ca relaxarea lui Oprisan in privinta asocierii lipsei apei calde din Focsani doar cu prestatia subrodonatilor sai PSD-isti din administratia principalului municipiu vrincean se baza pe o stare de fapt pe care el o cunoaste suficient de bine. ENET Focsani este de fapt o afacere transpartinica din care n-au ezitat sa se infrupte dupa nevoi si posibilitati mare parte din actorii politici bastinasi ai momentului. In atari conditii, votul in "emotionanta" unanimitate dat scumpirii considerabile a tarifului caldurii si apei calde (disparute aproape fara urma), in "extraordinara" de luni a legislativului focsanean de catre alesii PSD, PD-L si PNL, dar si unda verde acordata de aceiasi politicieni fantasmagoricei strategii in virtutea careia se va rezolva - cu un alt consistent aport de fonduri publice, bineinteles - problema energiei termice din municipiul resedinta de judet al Vrancei cu biomasa rezultata din balegar si curpeni de vita de vie nu mai are, intr-adevar, nevoie de vreo justificare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739370 zile, 11 ore, 22 minute, 52 secunde
Nimeni nu este interesat sa rezolve problema ENET, poate si pentru faptul ca problema este nerezolvabila. Fiecare este interesat sa iasa cat mai bine din scandal si este interesat sa paseze citeste integral
, acum 739370 zile, 11 ore, 22 minute, 52 secunde
mai tineti minte?"punem vrancenii pe primul loc"hahahahaha!!!!!cine a fost cu ideea?am ras de cand am citit-o prima data.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.