Opinii

Explicatiile strategiei ENET

Corneliu Condurache
1 sep 2008 914 vizualizări
Pentru cei care se intreaba de ce prefera unicul producator de energie termica in regim centralizat din Focsani comportamentul total antieconomic dar si impotriva logicii de a nu avea legatura directa cu propriii abonati, ci prin intermediul Asociatiilor de Proprietari, pot afla un raspuns demn de luat in calcul de la un cititor forumist al Ziarului de Vrancea. Care a postat la sfirsitul saptaminii trecute un comentariu pentru un articol al editiei electronice a cotidianului nostru.

Acesta spune in rezumat ca ENET prefera sa apara cu un numar mare de abonati scriptic, pentru ca astfel si subventia primita de la Guvern aferenta pretului energiei termice livrate este semnificativ mai mare.

Altfel spus, daca producatorul de caldura din Focsani ar avea contracte directe cu rau-platnicii, ar fi nevoit sa-i deconecteze si astfel ar aparea in documentele guvernamentale cu mai putini consumatori. Acest fapt l-ar indreptati la o subventie guvernamentala mult redusa ca volum al fondurilor alocate.

In situatia actuala abonatii ENET apar la gramada in evidentele Asociatiilor de Proprietari, multi dintre ei plecati in strainatate de ani de zile. Ei n-au platit un leu in toata aceasta perioada, dar pot fi bifati la subventii guvernamentale. Acesti bani chiar cu intirziere, tot ajung in conturile societatii conduse de Valter Popescu. Si-i asigura bine-mersi supravietuirea destul de comoda, asa cum a certificat de altfel si Marian Oprisan prin ultima sa cerere publica lansata Guvernului Romaniei in sedinta ordinara a Consiliului Judetean de la sfirsitul saptaminii trecute.

Asta arata inca o data ca strategia ENET se bazeaza de fapt pe incasarea subventiilor guvernamentale, nicidecum pe satisfacerea cerintelor propriilor abonati.

Asa se si explica bataia de joc cu care au fost tratati toata vara focsanenii cu facturile achitate la zi.

Ei sint neinsemnati pentru ENET, o firma ce-a dobindit de lungul ultimilor ani mutatia genetica de a ramine vesnic sugar de la "titele" subventiilor guvernamentale.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.