Opinii

O vara politizata, semne apocaliptice ¦

Liviu Ioan Stoiciu
28 aug 2008 1251 vizualizări
în vacanta de dinaintea alegerilor parlamentare, uninominalii nostri (candidati unul si unul, fie si cu dosar de urmarire penala, sau fosti ofiteri de Securitate si turnatori, sau fosti activisti PCR) s-au distrat care pe unde a vrut, numai de bani neducind lipsa.

Nu le pling de mila niciunuia, din contra, sint uluit de perspicacitatea unuia ca Adrian Nastase, de exemplu, care, inainte de a fi dat de Parlament pe mina DNA, a plecat pe canicula din Romania (canicula insotita de inundatii), tocmai in Norvegia sa se racoreasca, si de acolo in croaziera la Polul Nord, sa vada cu ochii lui cum s-au topit ghetarii, caz fara precedent, motiv de alarma pe plan global: ca e un semn de sfirsit de lume, ignorat in mod iresponsabil, furati anul acesta ba de Campionatul European de Fotbal, ba de Olimpiada de vara din China, ba de necazurile personale de zi cu zi. Mi se rupe inima numai cind ma pun in pielea sinistratilor ultimelor mari inundatii (inregistrate cu morti si prapad) din Romania "" care, apropo, au fost si ele anuntate de un semn funest, pe cerul de la granita cu Ucraina aparind un cap de vulpe cu ochii rosii (filmat in colectiv), care nu poate fi decit al Diavolului scapat, iar din lanturi de Dumnezeu, nu? Va place acest gen de tableta politica? E drept, sinistratii inundatiilor din aceasta vara par a avea mai mult noroc, clasa politica, in general, si guvernantii din Romania (inclusiv cei din institutia presedintiei tarii), in special, aflati in campanie electorala, au fost bagati in seama, promitindu-li-se cite-n luna"¦ în plus, "independenta Kosovo" (pe mina Occidentului), nerecunoscuta de Romania, are urmari "apocaliptice" in Georgia separatistilor (atacurile aviatiei ruse amintesc de atacurile aviatiei NATO in Serbia, aplaudate la noi)"¦

Altfel, candidatii PD-L si PSD nu au de ce sa se plinga, se mizeaza pe un procent de "peste 30 la suta fiecare" obtinut la parlamentarele uninominale din toamna, conform previziunilor consilierului prezidential Cristian Preda, convins ca a aparut si in Romania un "sistem bipolar", dar ingrijorat de viitoarele intense negocieri ce se vor duce intre partide si seful statului pentru formarea noului guvern, dupa alegeri. îngrijorat fiindca, de fapt, va conta "partidul-balama" (vorba lui Dinu Patriciu), anume PNL, in ce parte se apleaca balanta: daca viitorul guvern ii va fi ostil lui Traian Basescu, sau nu-i va fi ostil presedintelui tarii. Uite de aceea nu aveau somn romanii de pe acum, ca Traian Basescu ar putea fi contrat de alegatori, care vor vota mai mult pentru PSD decit pentru partidul sau, PD-L, sau va fi pus la punct de o viitoare majoritate parlamentara de tip PSD-PNL-UDMR, care va lasa in opozitie PD-L! Pe acest fond, in care PSD si PD-L au luat fata alegerilor parlamentare din toamna, e de neinteles ce se intimpla cu celelalte partide parlamentare (PRM), sau foste parlamentare (PNTCD), sau care vor sa intre in Parlament (PIN, PNG-CD)"¦ Las la o parte faptul ca s-au inmultit "independentii" la alegerile parlamentare (care trebuie sa obtina din primul tur 50 la suta plus 1, altfel sint exclusi), in majoritate din aceste partide care nu au siguranta ca trec de pragul de 5 la suta. Pina acum, nici UDMR n-a reusit sa faca o alianta cu concurentul ei etnic, PCM. Iar PNTCD isi contesta iar conducerea, gata sa se sinucida "" fiind contestate candidaturile PNTCD pe listele PNL, deoarece-si pierd identitatea"¦ Ce vara politizata!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.