Opinii

Dorinta ascunsa a alesilor

Corneliu Condurache
26 aug 2008 815 vizualizări
Nu este prima data cind votantii pot constata ca alesii, odata ajunsi in scaunele rivnite, isi schimba brusc comportamentul; desi in campaniile electorale defilau cu lozinci mustind din toti porii, de preocuparea fata de problemele semenilor platitori de taxe si impozite.

Chiar daca exemplul la care ma voi referi in continuare pare unul minor, el este sugestiv pentru modul in care gindesc si actioneaza politicienii, fie ei si locali, odata instalati in functii.

Iata cum "Regulamentul privind amenajarea, intretinerea si exploatarea locurilor de parcare situate pe raza municipiului Focsani", ce urmeaza a fi supus dezbaterii in sedinta de miine a Consililului Local, are printre prevederi una cel putin curioasa.

Conform acesteia "mijloacele auto apartinind consilierilor locali si judeteni vor fi scutite de plata tarifului, daca sint in misiune"!!!.

Cum vor verifica taxatorii parcarilor din Piata Moldovei, de exemplu, daca un consilier judetean se afla "in misiune" in respectivul loc, ne vom lamuri probabil citind normele de aplicare ale Regulamentului cu pricina, daca ele vor exista.

Ajunsi aici merita, cred, sa precizam faptul ca respectivul termen : "in misiune" nu apare definit in vreunul din paragrafele articolelor legii alesilor locali actualmente in vigoare in Romania.

Cu atit mai mult este greu deocamdata de tras alta concluzie decit aceea ca din articolul mentionat al regulamentului razbate o puternica dorinta a consilierilor focsaneni de a-si institui pur si simplu un privilegiu.

Printr-un artificiu care nu mai trebuie demonstrat ei, fiindca voteaza hotarirea despre care-i vorba, vor sa se plaseze "jmechereste" ,cit de putin se poate, desupra ei, in raport cu "fraierii" vrinceni de rind, cotizanti cu taxe si impozite la bugetul public.

Desi neinsemnat si poate nevinovat la prima vedere, comportamentul celor ce-au gindit introducerea unei asemenea "ghidusii" in proiectul de regulament privind parcarile al Consiliului Local Focsani explica aproape fara cusur tendinta lor de a se plasa deasupra legilor tot de ei votate.Tendinta similara intru-citva,redusa la scara de marime corespunzatoare desigur,cu cea manifestata zilele trecute in cazul parlamentarilor romani cu probleme in Justitie. Ocrotiti prin votul majoritar al colegilor de aplicarea legilor valabile in cazul romanilor de rind si care a surprins profund multi europeni.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.