Opinii

Asta-i viata!

Corneliu Condurache
3 iun 2005 723 vizualizări
Despre cum au invatat alesii nostri, de la niveluri mai inalte sau plasate la baza, sa-si fenteze alegatorii prin declaratiile de avere

Despre cum au invatat alesii nostri, de la niveluri mai inalte sau plasate la baza, sa-si fenteze alegatorii prin declaratiile de avere (pe care nu le controleaza nimeni, si care s-au transformat din aceasta cauza intr-un gen de intrecere de-a baba oarba cu votantii) am mai scris. Nu mica mi-a fost mirarea, insa, cind redactorul acreditat al "Ziarului de Vrancea" pentru Consiliului Local Focsani mi-a povestit zilele astea despre reprosurile - unele mai voalate, altele foarte directe - de care a avut parte la ultima sedinta a respectivului organism din partea unor (nu putini) consilieri locali. Reactiile vin dupa un material aparut in cotidianul nostru despre averile agonisite de acestia, conform declaratiilor depuse de ei de curind, in lumina noilor reglementari in vigoare. Una din tinerele consiliere l-a si amenintat foarte concret pe redactorul nostru ca daca va suferi vreo paguba cuzata de furt, autorii morali sintem noi. Cei care am facut cunoscute in ziar datele care erau publice pe internet! La asemenea manifestari, ce reactie ai putea sa ai? Decit cea normala, care nici nu-i greu de priceput. Demnitatea publica, inclusiv cea de ales local, nu prezinta pentru ca nu are cum, (ca mai toate lucrurile din viata reala, de altfel) numai avantaje. Printre dezavantaje - care se constituie demult in obisnuinte in tarile democratice, spre care avem pretentia ca ne indreptam - se numara si exercitiul public al declaratiilor de avere si de interese. Celor care au simptome de disconfort din astfel de cauze li se cuvine replica corecta din gama logicii asezate ca au varianta de a sta frumusel in afara sferei ce presupune ca fiind obligatorii rigori precum cele sus-amintite. Adica, altfel spus, au solutia renuntarii la mandat, daca e asa de chinuitor. Pentru ca nu-i forteaza nimeni sa suporte astfel de chinuri, iar dragostea cu forta nu-i defel posibila.

Asta-i viata!

P.S Cit despre cum "centreaza" domnul vice Nistoroiu de prin Primaria Focsani (sau de linga amicul sau politic "de la judet") si cum "da cu capul" sotioara lui din firma familiei "Arena" ce sa mai vorbim?

Decit ca se pot prapadi si curcile de ris de-atita anticoruptie, cita e-n baronat la noi!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.