Opinii

Ipocrizia candidatilor la parlamentarele uninominale

Liviu Ioan Stoiciu
21 aug 2008 1322 vizualizări
Ipocrizia în rindul candidatilor la alegerile parlamentare uninominale din toamna nu are limite. Toate partidele îsi cauta notorietati publice, care sa aduca voturi majoritare, numai PD-L da impresia ca sta cu coada pe sus si bate cimpii cu o reforma morala a clasei politice, fara sa se stie la ce se refera.

Fiindca PD-L il are in frunte, pina una-alta, pe fostul "sef cu valuta al lui Ceausescu" (cu binecuvintarea Securitatii), pe Th. Stolojan, fost "premier postcomunist lui Ion Iliescu, care a dat un adevarat tun celor ce detineau valuta, falimentind firme pe capete", nu tocmai intimplator: e el un exemplu de moralitate publica? As zice ca din contra. Mai mult, liderul Th. Stolojan (azi europarlamentar) a anuntat pe toate gardurile ca va fi onorat daca turnatoarea la Securitate Mona Musca (cu sentinta a Justitiei in acest sens, nu numai a CNSAS) va intra pe listele de candidati ale PD-L: iata ce mentalitate postcomunista are! Si daca de la virf il pui si pe liderul de necontestat al PD-L ("partid prezidential"), Traian Basescu, care era "trimisul lui Ceausescu la Anvers" (cu aceeasi binecuvintare a Securitatii) si dupa Revolutie a provocat mineriadele, sustinindu-l pe presedintele Ion Iliescu, la ce fel de morala publica poti sa mai ai pretentii din partea PD-L? Cine poate sa creada ca ei sint intr-adevar apostolii anticoruptiei (las la o parte faptul ca Traian Basescu are dosare deschise cu "vinzarea Flotei" si cu "casa necuvenita din Mihaileanu", actualmente blocate de functie) si ai reformei clasei politice romanesti? Culmea, ipocrizia liderilor s-a transmis si in rindul noilor candidati la alegerile parlamentare din acest an, ba chiar s-a radicalizat apoteotic: stiti, s-au facut atitea valuri cu ziaristul oportunist Catalin Avramescu, actual mare sef al Cancelariei Prezidentiale, candidat din partea PD-L la parlamentare, care, auziti, nu poate fi coleg de candidatura cu Mitica Dragomir, seful Ligii de Fotbal, "unul dintre cele mai reprobabile personaje pe care le-a generat clasa politica in ultimii 18 ani", plecat din PRM (partid in pericol sa nu mai atinga pragul de 5 la suta, si candidatii lui, chiar daca vor cistiga in colegiul uninominal majoritatea, pot sa nu intre in Parlament) si aterizat pe listele mai sigure ale PD-L (chemat si de "baronul" Gh. Stefan-Pinalti sa candideze in judetul Neamt)! Nu conteaza ca Mitica Dragomir a negociat demult cu conducerea PD-L aceasta miscare si ca a votat imoral alaturi de PD-L in actualul Parlament (tradind pe sest si PRM, fiind traseist politic de renume; doar a fost "militian"), pregatit fiind de debarcare. De fapt, ce importanta are ca tu, ziaristul profitor, Catalin Avramescu, te delimitezi azi, pe linie de partid (pe lista PD-L, iata), de un candidat "de tip politic mafiot" la parlamentarele uninominale, daca in viitorul Parlament devii coleg cu el (avind notorietate, unul ca Mitica Dragomir poate cistiga si ca independent), "legal"? Ipocrizie"¦

Ipocrizie e putin spus. Clasa politica de la noi n-are nici mama, nici tata, are numai interese personale si de clan. Nu mai vorbeste nimeni de interesul general, Romania (si romanii) e abandonata in bratele Uniunii Europene, nu are decit sa-i conduca ea destinul, clasa politica romaneasca legitimata de electorat are o singura grija: sa se imbogateasca in particular pe seama institutiilor de stat postcomuniste.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.