Opinii

Pilonii parlamentarelor din Vrancea

Corneliu Condurache
15 aug 2008 1169 vizualizări
Atmosfera de vacanta incepe a se risipi odata cu vehicularea numelor de candidati ai partidelor in colegiile uninominale din Vrancea.

Desi respectivele variante nu sint batute in cuie, unele solutii despre care puteti afla din editia de astazi a Ziarului de Vrancea arata clar faptul ca noul sistem de vot obliga formatiunile politice la cu totul alte strategii decit cele utilizate pina la respectiva modificare legislativa pentru alegerile parlamentare din noiembrie.

La Partidul Democrat-Liberal, dupa surpriza Razvan Mustea monotonia candidatilor din rindurile membrilor de partid cu state vechi se mai doreste perturbata prin aparitia, iata, a unui alt om de afaceri cu greutate: Sorina Placinta.

La Partidul National Liberal, Dorina Isopescu, presedintele Inspectoratului de Stat in Constructii, subsecretarul de stat Eugen Ciorici, dar si prefectul Dragos Mircea sau omul de afaceri Nicu Mazere, cu mare probabilitate joaca si ei acelasi rol.

Ramine de vazut in ce masura astfel de rezolvari cu potential financiar competitiv cu al unui Miron Mitrea sau Cristian Dumitrescu de la Partidul Social Democrat vor reusi sa suplineasca infrastructura superioara din teritoriu a aceluiasi partid, competitor redutabil pentru PD-L si PNL. Disputele asteptate la scrutinul din toamna avind miza accederea la guvernare par a fi, in orice caz, tratate, cel putin pina acum, cu o seriozitate demna de remarcat. Merita analizati pasii urmatori si indeosebi finisul - care conteaza cel mai mult - caci deocamdata, in afara oricarui dubiu, se contureaza doar doua directii prioritare asimilate unor adevarati piloni ai parlamentarelor din toamna in Vrancea.

Primul: caravana a pornit si isi urmeaza traseul; iar cel de-al doilea: se joaca totul, cum s-ar spune, pe bani si pe structurile organizatorice din judet. De consemnat vor fi, insa, doar rezultatele.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.