Opinii

Tot mai putin doritele functii de viceprimari ai Focsaniului

Corneliu Condurache
14 aug 2008 1033 vizualizări
Asa cum ati putut afla din editia de ieri a Ziarului de Vrancea, revenirea liberalului Romeo Paul Postelnicu si democrat - liberalului Alin Trasculescu in functiile de viceprimari ai Focsaniului pe aceeasi cale, a justitiei, prin care fusesera suspendati in urma contestatiei consilierilor social-democrati din Consiliul Local al municipiului resedinta de judet, a intrat intr-o fundatura nu dificil de anticipat.

Materializarea concreta a acesteia se regaseste in termenul de 9 decembrie 2008 dat recursului cauzei susamintite la Curtea de Apel Galati. In afara blocajului precizat, merita a nu fi trecut cu vederea si un alt amanunt.

Daca in cazul procesului de la Tribunalul Vrancea, cind Postelnicu si Trasculescu au adoptat curioasa strategie de a se lasa aparati de un jurist al Primariei Focsani in disputa cu consilierii PSD care le-au cerut suspendarea, in timp ce ei erau reprezentati in dosar de sotul actualului secretar al Consiliului Judetean, adversar incomod ca avocat - si recursul de la Curtea de Apel Galati, despre care-i vorba, pare a fi abordat de catre protagonistii suspendati din scaunele de adjuncti ai lui Bacinschi cu o lejeritate asemanatoare celei de la Focsani de luna trecuta.

Astfel, cei doi au aflat ieri de la redactorii nostri despre data programarii actiunii lor judecatoresti la Galati, nefiind deci exclus sa mearga aproximativ pe aceeasi tactica in privinta apararii!

Zicala "cine s-a fript cu cioarba sufla si-n iaurt" nu se distinge, iata, a fi la prea mare pret pentru Postelnicu si Trasculescu. Nici macar atunci cind in joc le este soarta depinzind de o justitie cu referinte ce nu emana motive de relaxare.

Explicatia unui astfel de comportament te duce inevitabil la intrebarea: isi mai doresc cei doi cu adevarat functiile inapoi?

Chiar daca unora din fanii celor doi sau ai fortelor politice pe care le reprezinta nu le va face mare placere ce citesc acum, in opinia mea atit Romeo Paul Postelnicu, cit si Alin Trasculescu de fapt nu mai prea sint interesati de posturile de viceprimari ai Focsaniului.

Primul dintre ei a spus-o in citeva rinduri pina acum, in declaratii publice, mai mult sau mai putin voalat.Ca sa nu mai amintim de aspectul stiut si vehiculat prin cercurile politice locale ce afirma ca aparitia lui Postelnciu in postura de viceprimar de Focsani a fost mai curind rodul unui compromis cerut de staff-ul PNL Vrancea in scopul evitarii altor dispute interne cu potential exploziv, aflate in stare latenta in sinul organizatiei la vremea respectiva. In timp ce cel de-al doilea (Trasculescu), nu-i greu de observat ca o utilizeaza mai curind ca manta de vreme rea, observindu-se fara prea mari eforturi ca a inceput sa-i cam miroase a parlamentar de Vrancea; ori si viceprimar si deputat (sau senator) in Romania nu se poate.

Asa stind lucrurile, poate n-ar fi tocmai rau ca atit Postelnicu, cit si Trasculescu sa ia taurul de coarne si sa le spuna clar focsanenilor ce vor. Pentru ca din ceea ce fac ei in ultima vreme, se poate concluziona ca interpreteaza un rol cu din ce in ce mai putina tragere de inima; si care din aceasta cauza li se si potriveste pe masura.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 12 ore, 9 minute, 41 secunde
Dom Cornel mata te mai uiti asa prin alte ziare, pe la televizor asa ? Pai toate urla pe o singura tema si tema aia ii priveste direct pe vranceni. Antena 3 si-a umplut vreo 15 ore de emisie cu tema citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.