Opinii

Lozinca mirosind a bataie de joc

Corneliu Condurache
13 aug 2008 847 vizualizări
O lozinca vehiculata cu hotarire de catre politicienii de diverse culori in campaniile electorale este cea a plasarii functionarilor din institutii publice de pe plan central sau local la dispozitia cetatenilor.

Daca-i auzi in astfel de ocazii pe respectivii reprezentanti ai fortelor politice dorind voturile vrincenilor, poti crede ca n-au liniste din cauza problemelor celor ce le platesc salariile din taxele si impozitele cu care cotizeaza.

Realitatea se schimba, insa, brusc, odata ce alegerile trec.

Un exemplu despre cum se petrec lucrurile in Vrancea reala ati putut afla din articolul "Agentia pentru Plati si Interventii in Agricultura, acuzata ca taie cum vrea subventiile la tarani", aparut in editia de ieri a cotidianului nostru.

O femeie din Garoafa acuza institutia amintita ca i-a taiat subventia pe o suprafata de 21,5 ha pe care o are in proprietate, fara un motiv clar. APIA a vitregit-o pe vrinceanca de aproape 7000 lei si n-a putut sa explice de ce.

Purtata pe drumuri de mai bine de jumatate de an, doamna respectiva s-a trezit ca nu mai are bani si ca va ramine efectiv fara resurse pentru animale sau pamint.

Si data la care cei de la APIA pretind ca agricultoarea de la Garoafa a fost programata si nu s-a prezentat pentru a da relatiile solicitate este sugestiva: 28 decembrie 2007.

Prin institutiile bugetare - iar la APIA e greu de crezut ca ar fi fost vreo exceptie - intr-o zi calendaristica plasata intre Craciun si Revelion prin mai toate birourile bate vintul! Lozinca despre functionarul aflat la dispozitia cetateanului platitor de taxe si impozite miroase in acest caz, e clar, mai mult a bataie de joc.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.