Opinii

Stampila mandatului lui Daniel Morar in Vrancea

Corneliu Condurache
12 aug 2008 938 vizualizări
Expirarea mandatului lui Daniel Morar face deja de citeva zile obiectul disputelor aprige si angajante ale politicienilor de diverse culori .

Unii il acuza pe procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie de politizarea institutiei si hartuirea in diverse dosare a politicienilor aflati in vizorul acesteia, altii il apreciaza. Neuitind sa adauge, in sprijinul afirmatiilor lor, recentele consideratii la adresa DNA ce apar in Raportul pe Justitie al Uniunii Europene referitor la Romania .

Ieri s-a intrat, oarecum, in linie dreapta in batalia cu miza Daniel Morar, procuror sef al DNA. Ministrul justitiei si-a anuntat intentia de a nu-i prelungi mandatul, in schimb prim-procurorul Parchetului General al Romaniei l-a delegat interimar pentru inca nouazeci de zile.

Probabil ca ostilitatile vor continua, dovedindu-se si cu acest prilej intr-un final ,ca oameni de neinlocuit ca nu sint decit in cimitire.

Pentru Vrancea in mod cert Daniel Morar va ramine procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie in mandatul caruia s-a instrumentat,

s-a finalizat cu un rechizitoriu si a ajuns in justitie "Dosarul Coruptiei".

Cel avindu-l ca prinicpal inculpat pe Marian Oprisan, presedintele Consiliului Judetean Vrancea, impreuna cu subordonatii acestuia: Mircea Diaconu, Valeria Teodorescu, Liviu Rusu, Ion Costeanu si Valeriu Iacob, asupra carora planeaza acuzatii deosebit de grave (fals si uz de fals, abuz in serviciu, utilizarea creditelor in alte scopuri decit cele pentru care au fost contractate sau complicitate la savirsirea acestor infractiuni). In care prejudiciul adus bugetului public al CJ, respectiv al Ministerului Transporturilor si al Finantelor este apreciat la 8 milioane de RON. Ramine, desigur, ca Justitia din Romania sa stabileasca daca acuzatiile cuprinse in amintitul rechizitoriu al procurorilor anticoruptie sint sau nu adevarate, desi dupa cum evolueaza lucrurile va mai trece mult timp pina cind va deveni posibil asa ceva.

Dar faptul ca vrincenii platiori de taxe si impozite au putut afla cum firme cu 2-3 angajati sau chiar de loc, neavind practic utilaje in dotare, dar apartinind unor clieti cu solid spate si protectie politica de inalt nivel, pot incasa sute de mii de RON (zeci de miliarde de lei vechi) pe lucrari neefectuate ori facute in bataie de joc; sau cum o zi de lucru poate depasi 110 ore atunci cind este vorba de mai-marii judetului, dar si multe alte matrapazlicuri de acelasi gen vor ramine cu stampila: "dezvaluit in mandatul lui Daniel Morar".

In baza procurorilor vrinceni asemenea fapte ar fi ramas vesnic pitite bine in spatele usilor inchise.

Si macar pentru asta poate destui locuitori ai judetului isi vor aduce aminte de mandatul lui Daniel Morar la DNA.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 8 ore, 7 minute, 32 secunde
In ultimele cateva luni Antenele lui Voiculescu prin vocea lui Cristoiu, Stan, Gadea , etc., duc o campanie furibunda impotriva lui Morar. Lor li se alatura politicieni din PSD, PC si PNL. Pe de alta citeste integral
, acum 739398 zile, 8 ore, 7 minute, 32 secunde
Aseara intr-una dintre cele mai gretoase emisiuni din Romania, "Sinteza zilei" , s-a dezlantuit impotriva lui Morar si cea mai isterica maimuta urlatoare care poate fi vazuta pe posturile TV din citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.