Opinii

Circul agentului termico-electral, editia Focsani 2008

Corneliu Condurache
8 aug 2008 1062 vizualizări
O alta virtute a sistemelor centralizate si monoploliste de incalzire, similare celui ce se vrea ridicat pe noi culmi de progres si civilizatie de la Focsani, este unul nementionat de vreun participant la discutia strategiei din Consiliul Local al municipiului resedinta de judet, derulata in urma cu trei zile.

La nevoie, astfel de structuri pot deveni unele dintre cele mai redutabile arme de manipulare a electoratului.

Cum s-a si intimplat de fapt in Focsani ani de zile la rind si cum tinde sa se repete, chiar daca ceva mai timid, si-n vara lui 2008.

De regula, datorita unor restante catre furnizorii de combustibil ce alimenteaza centrala producatoare, invariabil vara, se opreste apa calda.

Dupa citeva saptamini de bataie de joc la adresa propriilor abonati - timp in care si primarul si directorul producatorului si distribuitorului de energie termica ridica din umeri si suporta cu stoicism injuraturile fraierilor lasati cu ochii in soare -, apare tatucul, tartorul, sau baronul local pe care-n Vrancea il stie si recunoaste toata lumea. De obicei in concediu in perioada critica, acesta, mimind bineinteles surprinderea, cere "luarea unor masuri urgente pentru rezolvarea problemei focsanenilor" pusi, cum iarasi nu mai este pentru nimeni vreun secret "pe primul loc!".

Atunci personaje precum acelasi sef al Enet-ului impreuna cu primarul isi aduc brusc aminte ca parca ar mai avea niste pacura in stoc, anuntind victoriosi, si cu sentimentul datoriei implinite revenirea mult doritului agent termic. Gata, de astazi avem apa clada!

Problema s-a rezolvat - ati retinut prin contributia si la interventia cui!- Nu ne mai poate nimeni opri sa ne manifestam bucuria:

Traiasca si infloreasca sistemul unic centralizat de producere si distributie a energiei termice din Focsani!

Faptul ca partidele politice din Vrancea accepta si sint partase la acest circ, care revine periodic in judet, cum am mai spus, a fost demonstrat fara dubii prin unanimitatea dezarmanta de marti, cind aceasta mascarada pe spatele si nervii vrincenilor obisnuiti a primit girul continuitatii si al alimentarii cu noi resurse din bugete publice.

Inaltator!




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 6

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 32 minute, 8 secunde
Daca Oprisan le-o fi imbrobodit in halul asta numai ca sa mai iasa el putin in fata e discutabil. Sa fie el capabil de un asa scenariu ?! Daca da, inseamna ca e cam tare. Felicitari domnului citeste integral
, acum 739371 zile, 32 minute, 8 secunde
Pai daca abia acuma s-a prins un fraierel ca tine DB-ule iti dai seama ce elctorat numeros are Portofel? Si te mai ntrebi dca se prinde frierimea. Dupa cum vezi nu se prinde!
, acum 739371 zile, 32 minute, 8 secunde
M-am prins de alte chestii, da uite de asta nu m-am prins. Poate si pentru faptul ca atunci cand facea el smecheria asta nu eram in tara sa ma deranjeze problema asta. Dar uite, recunosc, desi nu ma citeste integral
, acum 739371 zile, 32 minute, 8 secunde
Nu ma, am ceva cu prostii! iar despre perversitate intreaba-i pe profesorii lui Portofel; Vasile tataru, Ion Marin zis Pica sau pe unchiu Danut Girardi!
, acum 739371 zile, 32 minute, 8 secunde
Spre rusinea mea trebuie sa recunosc ca nu cunosc respectivele persoane,care presupun ca sunt ceva VIP-uri locale, deci n-am cum sa-i intreb. Asa ca daca insisti in ideea ca ar trebui sa-i intreb citeste integral
, acum 739371 zile, 32 minute, 8 secunde
Si atunci de ce-ti mai d-ai cu parerea? Daca habar n-ai cine a fost seful de campanie electorala a lui Alin Tralala si va fi seful campaniei lui razvanel. Ala care o face pe mas curva! Dixit! Prost, citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.