Opinii

Strategia schioapa

Corneliu Condurache
5 aug 2008 817 vizualizări
Asa cum puteti citi intr-un articol din editia curenta a Ziarului de Vrancea, urmeaza sa se discute astazi intr-o sedinta extraordinara a Consiliului Local Focsani Strategia de termoficare a municipiului resedinta de judet.

Ce se va intimpla cu acest prilej si cit politicianism se va regasi in interventiile alesilor, ne vom convinge in orele urmatoare. Nu poate fi, insa, trecut cu vederea handicapul cu care debuteaza o asemenea dezbatere importanta pentru o comunitate ca Focsaniul. Ea are loc intr-un moment in care actualul sistem reprezentat de ENET, unicul producator si distribuitor de energie termica in sistem centralizat din municipiul in discutie, este intr-o situatie de colaps financiar, lasindu-si abonatii de trei saptamini, in mijlocul verii, fara apa calda! A vorbi intr-un cotext precum cel mentionat de centrale de cogenerare pe baza de biomasa si a solicita peste 400 de milioane de RON de cheltuiala, neoferind vreo minima garantie ca evolutia nu se va bloca tot intr-o fundatura similara cu cea usor de constatat de oricine in aceste zile pare, totusi, un demers nu foarte serios. Iar strategia de alimentare cu caldura a municipiului Focsani este, inca din strat, schioapa.


P.S. Nu ne spune nimeni cit a costat strategia cu pricina. Poate aflam tot astazi si ne vom minuna. Momentul ales pentru dezbatere (una plina de viziuni mai aproape de SF, decit de realitatile Vrancei din 2008) este, insa, cu siguranta unul nepotrivit.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.