Opinii

Ceasul rau al lui Mardare

Corneliu Condurache
1 iun 2005 1348 vizualizări
Cea mai importanta menire a autoritatilor locale este aceea de a veghea la respectarea legii intr-o comunitate.

Cea mai importanta menire a autoritatilor locale este aceea de a veghea la respectarea legii intr-o comunitate. Acest lucru presupune inclusiv desfasurarea pe baze echitabile a competitiei intruchipata zi de zi de catre economia de piata. Tablou ce exclude fara vreo indoiala favorizarea fatisa a unor "concurenti" in detrimentul "taxarii" celorlalti

Numai asa ceva nu se poate spune ca a realizat primaria condusa de Decebal Bacinschi in cazul terasei rasarite recent - de cind a dat caldura - la "Ceasul rau" din "buricul tirgului" Focsani. Adica la kilometru zero al capitalei de judet. Atitudinea viceprimarului vis a vis de modul in care a fost obtinuta autorizatia de functionare nu reprezinta in fapt decit un mesaj transmis lucuitorilor capitalei de judet, similar cu unul de genul "cine respecta legea in Focsani poate sa-si puna, sa-si lipeasca la vedere o eticheta pe care scrie fraier".

Sceneta cu functionarii din subordine ce i-au bagat sub nas o hirtie pe care el a semant-o, sarmanul, fara sa o citeasca pe linga faptul

ca-i tare prost jucata este un atentat la inteligenta platitorilor de taxe si impozite focsaneni. Pe banii carora George Mardare, dar si multi dintre colegii lui din primarie, dupa ce "catatura" au nu s-ar putea spune ca o duc chiar rau. Cite astfel de scamatorii cu iz de coterie mai patroneaza cei platiti sa faca exact contrariul nu vom afla, probabil, niciodata.

A-i sfida si dispretui insa intr-un mod precum cel din cazul terasa "ceasul rau" pe cotribuabilii de rind arata ca, asa cum spune o veche vorba din popor, "pestele de la cap se impute".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.