Opinii

Plapuma si puricii de prin politica vrinceana

Corneliu Condurache
4 aug 2008 950 vizualizări
Chiar daca neoficial, dupa Punctul de vedere aparut in editia de simbata- duminica 2-3 august 2008 a Ziarului de Vrancea am aflat unul din motivele pe care le invoca aliatii liberali si cei democrat liberali din Consiliul Local Focsani pentru refuzul repetarii votului destinat alegerii viceprimarilor municipiului resedinta de judet.

Asa cum se stie, la scurt timp de la alegerea lui Alin Trasculescu si a lui Romeo Paul Postelnicu ca viceprimari ai municipiului resedinta de judet, a urmat contestarea lor in justitie de catre adversarii politici. Printr-o inexplicabila neglijenta, ei nu s-au constituit ca parte in procesul desfasurat la instanta de fond a Tribunalului Vrancea, si nefiind reprezentati de un avocat in cauza despre care-i vorba, s-a obtinut suspendarea lor din functii. Apelind la repunerea in posturi tot pe cale judecatoreasca, adjunctii suspendati ai lui Decebal Bacinschi au de pierdut timp pretios pe care altfel l-ar fi putut folosi eficient in slujba propriilor formatiuni politice mai ales acum, in prejama alegerilor parlamentare care au ca miza accederea la guvernare.

Solutia ar fi renuntarea la recurs si repetarea votului in legislativul focsanean. Acest lucru nu se face insa, de teama unor tradari contra cost. La bursa birfelor se vorbeste de 100.000 de euro pe care i-ar oferi PSD tradatorilor in schimbul unui scaun de viceprimar de Focsani. Daca este adevarata o asemenea spaima, in primul rind ea ar trebui asumata si oficial, conform clamatei transparente a marii majoritati a partidelor politice in general si a celor in discutie in particular. Iar in alta ordine de idei, cine garanteaza ca la o asemenea disponibilitate a alesilor - certificata de frica sus mentionata, de a "pune botul" la euroii PSD ""ului - strategia nu va fi folosita cu o alta ocazie cu miza comparabila, sau chiar mai mare?!

Iar daca "aruncatul plapumei de frica puricilor" se aplica si in politica vrinceana, vom avea ocazia sa ne lamurim pe deplin in urmatoarea perioada a mandatului abia inceput al alesilor locali.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.