Opinii

Strategia mizei doar pe Focsani

Corneliu Condurache
17 iul 2008 870 vizualizări
Dupa lovitura dura a realitatii primita in urma alegerilor locale de luna trecuta, Organizatia judeteana Vrancea a Partidului Democrat-Liberal a intrat in proces de restructurare dispus prin decizie de la centru.

Cum a mers respectivul proces dupa numirea noului Birou Permanent Judetean nu este foarte clar, deoarece proaspetii sefi PD-L-isti vrinceni s-au ferit sa o spuna ori arate, cum transparenta des clamata ar fi impus-o.

Indiferent ce-or fi urmarit respectivii politicieni printr-o astfel de atitudine, pina acum a ramas in afara oricarui dubiu preocuparea asidua a staff-ului nou adus la cima partidului de valul restructurarii de a obtine un post de viceprimar al Focsaniului. Ce s-a ales din amintitul demers pina la ora aparitiei acestor rinduri, se stie. Oricum el nu mai e de loc asa sigur cum parea la un moment dat.

In afara de asta este la fel de evident ca PD-L cel restructurat la virf s-a remarcat in aceasta perioada si prin absenta aproape totala din jocurile si combinatiile politice care s-au desfasurat in intervalul de timp scurs pina acum de la inscaunarea sa prin restul judetului pentru ocuparea aceleiasi functii de viceprimar in celelalte consilii locale sau orasenesti.

Practic, din informatiile pe care le am pina la aceasta ora, cu exceptia lui Valerica Chitic de la Marasesti (care la un moment dat se plingea si el public de lipsa sustinerii din partea partidului sau) si a viceprimarului de la Soveja, nu stiu ca PD-L sa mai fi contat cu ceva in amintita batalie prin alte locrui din judet.

Daca la cele mentionate mai adaugam faptul ca recentul scandal Mustea din interiorul formatiunii politice despre care-i vorba pare a fi avut la origine discutiile ivite in legatura cu nominalizarile pe colegiul uninominal Focsani pentru alegerile parlamentare planificate in toamna, rezulta ca municipiul resedinta de judet reprezinta nu doar principala, ci cam singura miza a democrat-liberalilor vrinceni si-n mai noua lor structura.

Asta in ciuda concluziilor de dupa localele din iunie care au aratat fara vreo umbra de indoiala ca hiba din activitatea PD-L-istilor vrinceni ar fi fost constat de fapt mai cu seama in slaba organizare din teritoriu.

Desigur, optiunile referitoare la problemele organizatorice si prioritati reprezinta exclusiv problema strategilor si a membrilor acestui partid.

La cum se vede, insa, din exterior ca merg lucrurile in organizatia locala a formatiunii la care se face vorbire, se pune, probabil, serios intrebarea: cit va mai conta in asemenea conditii PD-L in Vrancea?!

Un prim raspuns foarte concret va aparea peste numai citeva luni, cu prilejul alegerilor parlamentare. Pina atunci insa, o vara nu tocmai linistita pentru citiva dintre sefii democrat-liberalilor vrinceni apare drept o certitudine


P.S.In multe judete din tara coalizarea PSD-PNL in scopul " izolarii PD-L" nu mai este un secret.

In Vrancea o simpla defectiune a Aliantei pentru Focsani din Consiliul Local al municipiului resedinta de judet poate aduce democrat liberalii autohtoni intr-o pozitie deloc de invidiat si nici comoda din punct de vederea politic. De postare total in afara jocurilor ce vor avea loc pe aceste meleaguri in domeniul cu pricina!

Miza doar pe Focsani s-ar putea dovedi atunci o perspectiva extrem de subtire care numai a partid ce se vrea a fi cel mai puternic din Romania nu aduce. Dar asta ar ramine cum am mai spus in exclusivitate doar problema strategilor si a membrilor de partid...


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 7 ore, 39 minute, 48 secunde
Este evidenta preocuparea excesiva a ZdV si a domnului Condurache pentru soarta PDL-ului. Acuma nu se stie din ce pozitie si ce interese ar putea avea domnul Condurache pentru a adopta aceasta citeste integral
, acum 739371 zile, 7 ore, 39 minute, 48 secunde
Se stie ca acest Condurash la facut mare pe Oprishan.E tot timpul impotriva PD-L - ului si mimeaza ca e impotriva PSD-ului.Cred ca Oprisan l-a facut cu bani.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.