Opinii

Prastia lui Postelnicu si Trasculescu

Corneliu Condurache
14 iul 2008 1281 vizualizări
Desigur, intimplarea de la sfirsitul saptaminii trecute legata de suspendarea sau anularea functiilor de viceprimari ai Focsaniului, detinute pentru citeva zile de Alin Trasculescu si Romeo Paul Postelnicu, poate fi considerata drept o lovitura de teatru.

Aceasta abordare este, insa, permisa numai pentru votantii de rind, nefiind nicidecum acceptabila ca justificare din partea actorilor din ringul politic al judetului, membri ai partidelor ce conteaza dupa ultimele alegeri locale. Pe buna dreptate, de pilda, oricine i-ar putea chestiona cu deplina legitimitate pe cei doi fosti adjuncti pentru patru zile ai lui Bacinschi, cerindu-le lamuriri de tipul: cine i-a impiedicat sa trateze cu maxima seriozitate si precautie contestatia consilierilor locali ai Partidului Social Democrat?

Mai la concret, ramine o enigma de ce nu au incercat ei, sau partidele lor prin consilierii membri ai legislativului focsanean, sa se constituie parti in procesul care-i priveste direct.

In timp ce Partidul Social Democrat si-a calculat fiecare miscare din confruntarea-n discutie, inclusiv in "alegerea dupa un program de distibutie aleatorie pe computer" a judecatorului de dosar, apelind si la un aparator uns cu toate alifiile in materie de justitie vrinceana, adversarii lor s-au pozitionat cum s-a vazut: stupefiant.

Atit Trasculescu cit si Postelnicu, asa cum ati putut afla din primele lor declaratii date vineri redactorilor Ziarului de Vrancea, au considerat ca nu este cazul si nu si-au angajat intr-o astfel de lupta nici un avocat de valoare recunoscuta in breasla pentru a le sustine cauza.

Preferind sa-si lase scaunele pe care abia le-au dobindit la voia unui jurist al Primariei Focsani!

Comparind si transpunind in strategii de razboi confruntarea PSD """Alianta pentru Focsani" din cazul viceprimarilor, n-ar fi exagerat daca am recurge la urmatoarea imagine: este ca si cum cineva s-ar duce sa se bata cu mercenari de prin legiunea straina, inarmati pina-n dinti, beneficiind de ultimele dotari in materie de lupte de guerila avind ca munitie o prastie.

Lucrurile sint cu atit mai surprinzatoare cu cit ambii politicieni despre care-i vroba pretind ca au in spate formatiuni politice puternice si cunosc ei insisi, fie si macar din presa locala a ultimilor ani, ispravi ale justitiei din Vrancea!

Indiferent daca a fost vorba de naivitate, nepasare sau indolenta, comportamentele sint greu de acceptat la un asemenea nivel.

Din respect fata de proprii alegatori, atit protagonistii intimplarii cu final anuntat vineri, cit si partidele din care ei fac parte ar trebui sa vina cit mai repede cu explicatii publice.

Si nu dintre cele de duzina.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 8

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 17 ore, 42 minute, 29 secunde
Domnu Condurache cam cand sunteti mai liber sa vina domnii Postelnicu si Trasculescu sa va dea explicatii ? Poate sa v-aduca si vreo ciocolata, o maslina ceva ca sunteti atat de amabil sa-i primiti ?
, acum 739392 zile, 17 ore, 42 minute, 29 secunde
Nea Condurache, esti penibil. pe deasupra, esti si agramat. gramatica o facusi, cred, cu femeia de serviciu, acolo pe la Roman, pe la matale. Cat despre strategia dumitale,esti la baita. Poate te citeste integral
, acum 739392 zile, 17 ore, 42 minute, 29 secunde
Are dreptate fratilor!Greselile facute de cei doi sunt inadmisibile.Credeati cumva ca Oprisan doarme? Daca a castigat intr-una pana acum, se datoareaza faptului ca ia fiecare lupta in serios(si asta citeste integral
, acum 739392 zile, 17 ore, 42 minute, 29 secunde
In Vrancea justitia este facultativa.Stati sa vedeti maine cand cele doua amice(madam Copaci si madam Bazna) vor fi fata in fata.Cred ca dupa infatisarea de maine cele doua vor pleca iar impreuna in citeste integral
, acum 739392 zile, 17 ore, 42 minute, 29 secunde
Si Alin si Postelnicu sunt hartuiti din toate partile, cel putin pentru Alin e o schimbare radicala sa intre acum in cioarba asta de intrigi si golanii. Au luat-o de data asta, asta este, invata si citeste integral
, acum 739392 zile, 17 ore, 42 minute, 29 secunde
Tot ceea ce s-a zis in punctul de vedere este adevarat,din cate am vazut,lucru admis la urma urmei si de tine.Insa ce ai fi vrut,sa nu se scrie nimic? Acum ca sa ti-o zic pe sleau,in presa trebuie sa citeste integral
, acum 739392 zile, 17 ore, 42 minute, 29 secunde
Apropo vezi ca nici nu esti prea talentat,chiar si pentru un agitator. Sau nici asta nu stii ce inseamna??
, acum 739392 zile, 17 ore, 42 minute, 29 secunde
Da mai...bine ca esti tu diplomat...,si ce s-ar fi facut acest oras fara analisti de marca,de astia,al' de tine.....probabil era mai bine. Poate nici tu nu ai fi vrut sa scrii asa ceva,dar asta este citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.