Opinii

Selectie naturala in jungla politica vrinceana

Corneliu Condurache
7 iul 2008 784 vizualizări
Vineri, in timp ce Alin Trasculescu, noul sef al organizatiei Vrancea a Partidului Democrat-Liberal, participa la Bucuresti cu primarii formatiunii politice pe care o conduce la infiintarea Ligii alesilor locali ai PD-L, la Focsani, in sediul Partidului National Liberal se intimpla un lucru previzibil inca din ultimele zile de campanie electorala pentru turul doi al alegerilor locale de luna trecuta.

Atunci cadidatul la functia de primar al comunei Tifesti din partea democrat-liberalilor, Gabriel Postolache,- lasat sa se descurce singur de catre sefii lui de la judet in fata tavalugului intruchipat de Partidul Social Democrat si Marian Oprisan, ca si cum partidul sau si-ar fi incetat brusc existenta dupa 1 iunie 2008 - primea in ultimele zile ale campaniei amintite vizita presedintelui PNL de pe aceste meleaguri, Nini Sapunaru, insotit de ministrul Ludovic Orban.

Cit l-a ajutat pe Postolache aceasta mina intinsa de liberali sa cistige un nou mandat este, probabil, dificil de stabilit cu precizie, desi zicala care spune "prietenul la nevoie se cunoaste" n-ar fi fost greu de prevazut, chiar de catre strategii debusolati ai PD-L dupa turul 1 al localelor, ca este aplicabila si in politica, la fel ca-n viata de zi cu zi a oamenilor obisnuiti. Edilul tifestean pare a fi fost, totusi, cel mai tare deranjat de abandonul sefilor sai politici pe care, culmea, i-a regasit in mare proportie si-n varianta restructurata anuntata la inceputul saptaminii trecute a Biroului Permanent Judetean al PD-L, si poate si de aceea a acceptat sa-si anunte tocmai vineri trecerea in barca PNL si a lui Sapunaru.

Desi la rindul sau despre acesta s-ar putea comenta ca a schimbat totusi ceva partide pina acum, la modul cum a fost tratat de sefii ultimei proprii formatiuni politice cine-l poate, oare, condamna pentru gestul de la sfirsitul saptaminii trecute?!

Pe de alta parte, la fel ca Postolache de la Tifesti au mai fost lasati cu fundul in balta intre 1 si 15 iunie si alti candidati la scaunul de primar din judet. Daca vor urma ei sau nu exemplul acestuia, numai timpul ne-o va arata; dar aproape cu certitudine si din acest punct de vedere pentru PD-L Vrancea sint de asteptat in continuare, cel putin pentru o perioada, zile nu tocmai senine.

Cit despre explicatia posibila a noului atac al lui Sapunaru tot asupra PD-L si dupa schimbarea lui Jan Vraciu?!

Constatarea avind enuntul: "in jungla politica vrinceana, la fel ca-n orice jungla, pradatorii ii ataca pe cei mai slabi din turma" ar fi, probabil, interpretarea suficient de ancorata in realitate.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.