Opinii

Ipoteze

Corneliu Condurache
27 mai 2005 722 vizualizări
Nu sint deloc putine cazurile cind cunoscuti politicieni, in special din rindurile celor ajunsi la putere, ne uimesc uneori cind fac dovada legaturii extrem de subtiri pe care o mai au cu Romania reala.

Nu sint deloc putine cazurile cind cunoscuti politicieni, in special din rindurile celor ajunsi la putere, ne uimesc uneori cind fac dovada legaturii extrem de subtiri pe care o mai au cu Romania reala.

Acest lucru pare cu atit mai de neinteles cind este vorba tocmai de crude adevaruri din domeniul in care ei activeaza: cel al politicii.

Este, spre exemplu, cazul ametitoarei afirmatii facuta pe un post de televiziune zilele acestea de catre Emil Boc, actualul conducator de facto al Partidului Democrat, dupa plecarea lui Traian Basescu la Cotroceni.

Acesta spunea raspicat, cu subiect si predicat, ca el acorda modului in care "functioneaza Coalitia la putere in teritoriu nota 8,5".

Fiind la curent cu ce s-a intimplat in Vrancea in ultimele cinci luni, putem sa spunem ca nu sint posibile decit urmatoarele variante:

1-Domnul Emil Boc a modificat fara sa anunte sistemul de notare, calificativul cel mai bun fiind notat "1" iar cel mai slab cu "10"

2-Presedintelui executiv al Partidului Democrat i se vind din judetul nostru "gogosi" in legatura cu armonia relatiilor dintre PNL-PD-PC ("coalitie" care n-a functionat in judet decit in momentele blitz ale fotografierii miinilor impreunate ale lui Momanu-Vraciu si Furtuna de acum citeva luni la o celebra conferinta de presa) pe care el le inghite pe nemestecate.

3-Avem de-a face cu o desprindere de realitate de care se molipsesc brusc politicienii romani o data ajunsi la putere, cind incep sa pluteasca, desprinzindu-se la distanta apreciabila de tot ce se intimpla prin tara. Postura similara spre pilda cu aia a sefilor Partidului Social Democrat, fost la guvernare in trecuta legislatura, care chiar luau de bune sondajele de-i minteau ca peste 55% din electorat ii doreste cu ardoare vesnic la putere.

Daca nu-i prea tirziu, Emil Boc ar trebui adus cu picioarele pe pamint, pentru ca alt fel "aterizarea" ar putea fi mai mult ca sigur dureroasa


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.