Opinii

Surprize, aliante si frisoane

Corneliu Condurache
23 iun 2008 932 vizualizări
A considera neprezenarea alesilor membri ai Partidului Social Democrat la prima incercare de constituire a Consililui Local Focsani un fapt fara vreo insemnatate politica autohtona ar fi, in opinia mea, o eroare.

Semne de intrebare ridica chiar comportamentul sefilor bastinasi ai PSD dupa o astfel de atitudine, iar despre acestea ati putut lua cunostinta din editia de simbata-duminica a Ziarului de Vrancea.

Sa ne amintim: Decebal Bacinschi si-a uitat mobilul in birou si-a plecat la o "sedinta", Liviu Oloieriu n-a considerat ca-i necesar sa comenteze in vreun fel absenta in masa a celor care in campanie se laudau ca "pun focsanenii pe primul loc" iar Marian Oprisan a recurs la o justificare care nu are nici o legatura cu prevederile legale. Aceea ca lipsa consilierilor PSD s-ar datora si ar trebui imputata Prefecturii care a convocat constituirea CL Focsani inainte de validarea de catre Judecatorie si depunerea acolo a juramintului primarului municipiului resedinta de judet.

In realitate, gestul celor 10 consilieri social democrati din miniparlamentul focsanean de vineri ar putea avea cu mare probabilitate solide legaturi cu desemnarea celor doi viceprimari cu care va lucra de-a lungul mandatului 2008-2012 Bacinschi. Si arata cu destula acuratete ca partidul de provenienta a acestora - PSD-filiala Vrancea - este departe de a se fi consolat cu ideea ca nu va mai recurge la demersuri pentru a-si adjudeca macar unul dintre cele doua posturi de adjunct al primarului de Focsani.

Prima surpriza nu-i exclus sa se contureze chiar astazi, cind in afara de cea de-a doua incercare de constituire a legislativului focsanean s-a convocat, iata, si prima sedinta din noul ciclu electoral a Consililui Judetean Vrancea. Iar printre punctele de pe ordinea de zi a acesteia se regaseste si cel privitor la alegerea celor doi vicepresedinti ai lui Oprisan.

Daca unul dintre ei se stie ca nu poate fi decit Mircea Diaconu, desemnarea celui de-al doilea poate rasturna multe din socotelile facute pina acum pentru CL Focsani si viceprimarii lui Bacinschi. Iar daca o astfel de mutare nu va pune la grea incercare

inclusiv clamata, dar mult prea fragila alianta PNL-PD-L din legislativul municipiului resedinta a Vrancei, ramine sa constatam si sa ne lamurim.

Cu mentiunea ca n-ar trebui omis si nici uitat ca amintita alianta n-a functionat prea grozav, cum nu-i un secret nu numai in Vrancea, nici in vremuri cu mult mai stabile si ancorate in documente cu baza juridica suficient de solida ce prevesteau timpuri cind Dreptatea si Adevarul vor provoca cu adevarat frisoane PSD.Ce s-a intimplat in Romania reala stim deja. . .


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.