Opinii

Focsaniul la observator

Corneliu Condurache
19 iun 2008 821 vizualizări
Stabilirea viceprimarilor Focsaniului reprezinta singurul front important pe care se mai pot confrunta in perioada urmatoare, in judet, Partidul Social Democrat pe de o parte si Partidul Democrat-Liberal impreuna cu Partidul National Liberal -adica fosta Alianta Dreptate si Adevar -pe de alta.

1 - se respecta protocolul PNL-PD-L si vor fi alesi un viceprimar din partea PNL in persoana lui Romeo Paul Postelnicu si respectiv unul din partea PD-L, propunerea fiind Alin Trasculescu, urmind ca Decebal Bacinschi sa-si deruleze mandatul cu o majoritate pe care teoretic nu o controleaza in Consiliul Local Focsani.

2 - vom avea din nou de-a face cu o tradare, cum au mai fost nu putine in Vrancea ultimilor ani, care sa introduca in ecuatie unul sau doi viceprimari ai Partidului Social Democrat, majoritatea putind ramine PNL-PD-L sau nu functie de diverse alte intelegeri si evolutii de la virful formatiunilor politice in discutie.

Mai ales situatia tulbure din sinul PD-L Vrancea lasa loc, practic, oricarei posibilitati. Merita insa subliniat ca intentia liberalilor si a democrat-liberalilor autohtoni de a recurge la cele doua nominalizari denota o cu totul alta intentie de abordare in viitor decit cea pompieristica preferata de catre partidele amintite in alegerile locale 2008 pentru Primaria Focsani (si care a si dus in mare masura la obtinerea rezultatelor care deja se stiu). Fie si din aceasta cauza merita urmarit ce se va intimpla in anii urmatori in administratia municipiului resedinta de judet.


PS: Renuntarea la improvizatii si gasirea unor solutii din timp pregatite si testate de-a lungul unui intreg mandat se impune, desigur, poate mai mult decit pentru orice alt obiectiv, si pentru candidaturile viitoare la presedintia Consiliului Judetean. Perioada in care electoratul putea fi pacalit cu surogate a apus si cu siguranta nu se va mai intoarce vreodata. Formatiunile politice care nu tin cont de aceste realitati sint ca si maturate de pe scena istoriei, inclusiv in Vrancea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.