Opinii

Atitudini care explica rezultate

Corneliu Condurache
17 iun 2008 705 vizualizări
Asa cum spuneam, bataliile cele mai aprige si-n acelasi timp de o importanta majora in aceste alegeri s-au dat in mediul rural.

Un exemplu al modului in care au abordat formatiunile politice aceste competitii il avem in aceste zile la Cimpuri. Acolo, asa cum puteti citi si din editia de astazi a Ziarului de Vrancea, disputa s-a dat intre reprezentantul Partidului Democrat Liberal, Dumitru Vladescu si cel al Partidului Social Democrat, Costel Mateiu. Desi dupa cel de-al doilea tur de scrutin cistigator a fost declarat cu o diferenta de patru voturi candidatul PD-L, neinregistrindu-se nici o contestatie sau reclamatie a vreunei nereguli la Biroul Electoral de Circumscriptie sau la cel Judetean pe parcusul zilei votarii (cea de duminca, 15 iunie 2008), imediat dupa aflarea rezultatelor reprezentantul PSD care a obtinut mai putine voturi decit contracandidatul sau a inceput presiunile pentru anularea alegerilor. Desigur, acuzatiile privind cumpararea voturilor sint unele deosebit de grave si ele au mai fost vehiculate de catre diversi politicieni in aceasta campanie, niciodata, insa, cu dovezi concrete. Este dificil de crezut ca una sau mai multe declaratii, fie ele si ale unor votanti facute la citeva ore dupa aflarea rezultatelor alegerilor se pot constitui in dovezi credibile si mai ales valabile pentru anularea unor alegeri. Totusi, se merge pe principiul "incercarea moarte n-are". Si se mai ia, probabil, in calculul politic realitatea ca orice primarie este deosebit de importanta in apropiatele alegeri parlamentare uninominale. Revenind, insa, la comportamentul fortelor politice autohtone vis a vis de situatia de la Cimpuri, reprezentantul PSD este sprijinit in presiunile sale de partidul sau, si mai ales de conducerea acestuia, in timp ce candidatul PD-L este lasat sa se descurce aproape singur. Atitudinile diferite, defel singulare doar la Cimpuri, ofera o explicatie suficient de solida si-n acelasi timp sugestiva a rezultatelor pe care cele doua formatiuni le-au obtinut la alegerile locale din 1 si respectiv 15 iunie in Vrancea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.