Opinii

Concluzia localelor vazuta din Vrancea

Corneliu Condurache
16 iun 2008 1043 vizualizări
Prezenta la vot de la ora 14 pentru cele 30 de localitati din Vrancea, unde s-a organizat ieri al doilea tur de scrutin, chiar daca semnificativ mai scazuta decit in urma cu doua saptamini, intareste o concluzie nu dificil de intuit si beneficiind de o incontestabila vizibilitate inca din 1 iunie 2008.

Alegerile in Romania perioadei pe care o traim se decid in mediul rural, iar acest lucru nu-i valabil numai pentru locale, ci va fi in buna masura repetabil cu aproximativ aceleasi rezultate si pentru alegerile parlamentare, indiferent ca ele vor avea loc in aceasta toamna, sau in primavara anului viitor.

Este vorba despre localitatile mediului rural, cel cu populatia activa plecata in mare parte spre Italia,Spania sau alte zari, dependenta social de autoritati si cu toate celelalte caracteristici stiute, dar care iata se prezinta disciplinata la vot.

Formatiunile politice care nu au tinut seama de o asemenea evolutie vor avea de platit costuri pe masura.

Pentru judetul nostru, intr-o astfel de neinvidiat pozitie se afla mai ales Partidul Democrat-Liberal, care in afara Focsaniului mai coteaza in extrem de putine localitati, fiind conform rezultatelor foarte concrete de la alegerile despre care-i vorba la citiva pasi de traiectoria politica urmata pe aceste meleaguri de Partidul Romania Mare, Partidul Conservator sau de Partidul Noua Generatie-Crestin Democrat.

In viitorul apropiat, aceeasi formatiune politica va mai avea de facut fata planului de izolare a sa urzit la Bucuresti de staffu-rile Partidului Social Democrat si respectiv Partidului National Liberal, pus deja in aplicare in mai multe judete ale tarii.

In Vrancea, daca luam in calcul modul in care s-a prezentat in competitiile aferente turului doi, PD-L pare a fi o prada mult mai usoara decit numeroase estimari dinaintea scrutinelor de la 1 si 15 iunie.



PS La inchiderea editiei am aflat ca onoarea PD-L Vrancea a mai fost cumva spalata in turul doi de cistigarea a sapte primarii din judet si de o comportare onorabila la Focsani.Fata de asteptari si mai ales de pretentiile afisate inaintea campaniei distanta e totusi mare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.