Opinii

Jungla politica vrinceana, reconfirmata de alegeri

Corneliu Condurache
12 iun 2008 781 vizualizări
Imediat dupa alegeri, reprezentanti ai conducerilor diverselor forte politice din judet - de regula dintre cele care au obtinut rezultate sub asteptari - au inceput a reclama faptul ca in mai multe localitati ale judetului s-au cumparat voturi pe bani ori pe produse, sau ca prin anumite sectii de votare au existat nu putini membri sau chiar presedinti departe de impartialitatea si cerintele unei astfel de functii.

Asupra veridicitatii unor asemenea afirmatii este dificil de dat verdicte, mai ales ca atunci cind se pune problema unor dovezi, acestea lipsesc cu desavirsire. Ce se fac liderii politici amintiti ca uita, atunci cind recurg la asemenea dezvaluiri, este sa mentioneze ca-n localitatile unde ei pretind c-au depistat fraude,neregularitati ori anomalii de genul celor enumerate, partidele pe care le reprezinta n-au avut practic organizatii, sau au unele existente numai pe hirtie. Intr-un context precum acesta, desigur adversarii lor tropaie, cum se spune, si isi permit orice in localitatile cu pricina. Intodeuna insa, este mai lesne de vazut si de aratat cu degetul deficientele in alta parte decit in propria ograda.

De altfel, exemple concrete nu lipsesc nici in judet: acolo unde Partidul National Liberal si-a facut organizatii solide si s-a preocupat sa gaseasca si sa prezinte alternative credibile pentru votanti, capabile sa duca lupta cu aceleasi mijloace cu cele obisnuit cistigatoare, fiefurile altadata traditionale Partidului Social Democrat au suferit serioase zguduituri, precum la Dumitresti, sau au fost pur si simplu spulberate, vezi cazul Mera. Unde s-a crezut, insa, ca alegerile pot fi transate din birou de la Focsani cu fotografiile liderilor nationali de la Bucuresti purtate ca naframa-n virf de bat nu ramin decit reclamatii si tinguieli ce contin un simbure de adevar, dar care timp de patru ani de aici incolo nu valoreaza nici cit o ceapa degerata.

Pe de alta parte, nu mai este de mult un secret ca politica nu-i ring de dans sau pension de domnisoare. Ne place sau nu, ea seamana cel putin in mediul rural mai mult cu o jungla careia in special politicienii nu s-au ingrijit sa-i schimbe regulile si s-o transforme in altceva compatibil cu civilizatia si democratia. Nu-i de mirare ca pe un astfel de areal principiile atotstapinitoare sint cele ale selectiei naturale.

Turul intii al alegerilor in Vrancea cam asta a aratat in proportie covirsitoare iar pentru turul doi ar fi nerealist sa ne-asteptam la vreo transformare radicala.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.