Opinii

Fata greu de ascuns a politicienilor vrinceni

Corneliu Condurache
10 iun 2008 837 vizualizări
Nu era pentru multi vrincenii, care pricep cit de cit ce se intimpla in Romania acestor zile, probabil, un secret. Ca dupa perioada mustind de promisiuni, nu putine fantasmagorice sau populiste, si curte asiduua facuta de politicienii autohtoni de divese culori alegatorilor in campania electorala, va sosi si momentul revenirii la cruda realitate.

Acesta a aparut, poate, mai brusc decit si-ar fi inchipuit unii, ieri, in forma sa cea mai naturala si reflecta cum nu se poate mai fidel Vrancea adevarata in 2008. Iar aici se vede ca-ntr-o oglinda distanta dintre vorbele si faptele celor ce tot indruga de mai bine de o luna de zile verzi si uscate in goana dupa voturi. Se descopera, iata, cu o surprindere si-o expertiza ce spun totul, pe data de 9 iunie 2008, ca mai mult de 440 de copii prescolari nu vor avea locuri in gradinitele din Focsani, incepind din toamna. O mai strasnica lovitura cu firma-n cap nici ca puteau sa-si administreze politicienii din marea majoritate a partidelor cu responsabilitati in acesti ani, in Focsani in particular, si-n Vrancea in general! Numai citi bani s-au cheluit in ultimii ani pentru cumpararea Hotelului Caprioara de exemplu si pe alte imobile achizitionate de Consiliul Judetean, care acum zac fara utilitate, sau cu una ce cu blindete poate fi catalogata drept indoielnica. S-au fituit in aceasta luna si sume ametitoare pe paranghelii, bannere, afise si alte diverse mijloace de propaganda electorala, s-a vorbit nu o data de sume deloc mici si pentru pomeni cu aceeasi destinatie, au aparut politicieni care au spus raspicat ca s-au cumparat voturi. De faptul ca patru sute de copii din Focsani vor fi, practic, exclusi din procesul instructiv educativ obligatoriu in Romania nu i-a durut, insa, pe careva dintre politicienii vrinceni nici in cot. Concluzia nu-i greu de tras: adevarata fata a acestora, fie ca ei s-ar numi Presedintele Consiliului Judetean, Primar al Focsaniului, consilieri judeteni sau membri ai Consiliului Local Focsani poate fi cu greu, daca nu cumva chiar imposibil de ascuns. Iar ea este exact aceea care apare in preocuparea de-a asigura locuri copiilor prescolari in gradinitele municipiului resedinta de judet. Restu-i doar gargara si trebuie luata ca atare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.