Opinii

Atitudini si pozitionari pentru turul doi

Corneliu Condurache
9 iun 2008 939 vizualizări
La o saptamina distanta de data cind urmeaza sa aiba loc turul doi al alegerilor locale, se contureaza cu suficienta claritate atitudinea cu care formatiunile politice de pe aceste meleaguri il abordeaza.

Desi a fost semnat protocolul dintre Partidul National Liberal si Partidul Democrat-Liberal, el are inca destule puncte lasate in ceata, determnate mai ales de rivalitatile ori incompatibilitatile personale dintre candidatii sau sefii de organizatii ai celor doua partide din diverse comune, care fac documentul semnat de Sapunaru si Vraciu inoperabil. Astfel, daca la Jaristea PD-L-istii par inclinati, conform informatiilor noastre, mai curind sa sprijine candidatul Partidului Social Democrat in turul doi, de pe 15 iunie, decit pe cel al partenerului de protocol stabilit de sefii lor politici de la Focsani, la Tataranu cei care considera respectivul document drept unul ce nu se refera la ei, pentru ca nu vor sa-l aplice-n comuna lor, sint liberalii.

Acestia preferindu-l la rindul lor pe candidatul PSD-ist in dauna celui PD-L-ist. De altfel, avind in vedere ce se intimpla in tara vis a vis de aliantele politice judetene, multe dintre ele fiind PSD-PNL contra PD-L - diverse pareri ale analistilor politici sau chiar ale unor politicieni din interiorul partidelor cu pricina considerindu-le repetitii pentru o viitoare guvernare dupa scrutinul pentru generale -, nu-i exclus ca protocolul PNL-PD-L din Vrancea sa ramina unul limitat. Si aplicabil doar strict turului doi al alegerilor locale de pe aceste plaiuri.

Tot in privinta pozitionarii partidelor vrincene pentru turul doi din 15 iunie nu-s dificil de sesizat, in functie de ce s-a intimplat dupa 1 iunie si pina acum, interesul special al PSD pentru Dumitresti, al PNL pentru Brosteni sau Jaristea. Precum si letargia greu justificabila ce continua sa domneasca pe la PD-L. Numai peste citeva luni aceleasi formatiuni politice vor constata ca asa cum s-au asternut la locale performeaza la alegerile generale. Cine dintre politicienii din judet n-a realizat inca faptul ca alegerile uninominale sint altceva decit cele pe lista, cu care au fost obisnuiti pina acum, s-ar putea sa se lamureasca de respectivele schimbari cind va fi mult prea tirziu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.