Opinii

Scrutinul dusmaniei oarbe PNL-PD-L

Corneliu Condurache
2 iun 2008 1005 vizualizări
La ora cind scriu aceste rinduri nu stiu inca aproape nimic despre rezultatele alegerilor locale din Vrancea.

De-a lungul zilei, asa cum puteti citi din editia de astazi a Ziarului de Vrancea, s-au repetat o multime de nereguli, mai mici sau mai mari,

prezente la scrutinele desfasurate pe parcursul celor 18 ani scursi din 1990.

De ce se intimpla astfel de curiozitati care numai a tara europeana

nu ne recomanda, ar trebui sa ne lamureasca altcineva.

La cum a fost prezentat, insa ieri, pe televiziuni cu acoperire nationala

primul ministru votind, ce mai merita apreciat ca fiind deplasat in materie de terfelire sau plasare in derizoriu a legii electorale?!

Totusi, faptul ca Prefectura Vrancea nu a manifestat minimul respect de a face cunoscute contribuabililor pe impozitele si taxele carora traieste, adresele sectiilor de votare, incit s-a ajuns de pilda ca focsanenilor cu drept de vot sa li se faca lehamite cautindu-le prin municipiul resedinta a Vrancei, mi se pare greu de catalogat altfel decit expresia dispretului suveran fata de alegatori.

Pina cind vom putea comenta efectiv procentele obtinute de concurentii de ieri la urne, n-as omite sa mentionez o caracteristica mult prea evidenta a campaniei electorale pentru localele 2008

de pe aceste meleaguri.

A fost, in opinia mea, cel putin in Vrancea - dar din ce-am vazut prin alte mijloace media aseara, nu-i o situatie deloc singulara - campania si respectiv scrutinul dusmaniei duse la extrem dintre Partidul National Liberal si Partidul Democrat-Liberal.

Despre acuzele si mizeriile pe care si le-au aruncat unii altora cu singurul scop de a-l pune pe celalalt - PNL pe PD-L si invers - in postura de a fi afectat cit mai zdravan la procentele obtiunte la vot, n-as insista prea mult pentru ca fiecare dintre dumneavoastra ati avut ocazia sa surprindeti realitatile, inclusiv in paginile noastre.

Pareri in legatura cu felul in care au judecat alegatorii un astfel de conflict, vom putea emite cu mai multe informatii incepind de miine.

Nu-i dificil, insa, de estimat cine ar fi putut iesi cel mai cistigat dintr-o astfel de abordare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.