Opinii

Campania la final

Corneliu Condurache
30 mai 2008 921 vizualizări
Se incheie astazi campania electorala pentru alegerile locale. Poate ca n-ar strica sa incercam a inventaria citeva consideratii legate de diferentele acesteia fata de altele din ciclurile anterioare.

Este, de pilda, greu sa nu sesizezi - si asta nu-i neaparat un lucru negativ - poate pentru Vrancea, un judet unde "partidul-stat" era atotstapinitor - ca in privinta bogatiei vizuale, a propagandei, parametrii sint unii modificati radical. Si diversificati in acelasi timp, in sensul ca poate fi observata repartizarea acestora in proportii considerabile prin zestrea pincipalelor forte politice care conteaza in aceste alegeri.

Nu-i, insa, un secret ca-n multe din bannerele, mashurile sau panourile care pot fi vazute prin judet se regasesc si defel putini bani publici.

Cit vor conta pentru alegatorul de rind asemenea evolutii, vom vedea duminica seara dupa deschiderea urnelor.

O alta discutie ar fi cea legata de cit de curata si la obiect a fost aceasta campanie. Raspunsurile pe care le-ati putea da fiecare dintre dumneavoastra la o intrebare precum aceasta s-ar putea sa fie unele nu prea comode.

Cei care au hotarit, insa, astfel de strategii de transmitere a mesajelor

sint nimeni altii decit cei ce va cer voturile peste doua zile, si doar prezentindu-va la urne ati putea realiza o apreciere a prestatiilor acestor persoane.

Chiar daca in loc de anticoruptie si de primenirea clasei politice - tot promise si sperate - s-a realizat ceea ce constatati, evaluind candidatii la prezentele "locale", singura cale de a forta politicienii sa mearga mai altfel pe un astfel de drum sau pe un altul, tot prezenta la urne este.

Oricum, vestea buna e ca pentru o perioada cel putin aveti sansa de a fi agresati local mai putin de gargara si demagogie.

Desi dupa asta vine toamna si odata cu ea, tineti-va bine!

Pina atunci ar mai fi si turul doi...

Singura solutie deci e tot aceea de a fi optimisti.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.