Opinii

In asteptarea efectului mieunatului CNSAS despre Renato

Corneliu Condurache
28 mai 2008 883 vizualizări
In ciuda faptului ca stirea conform careia Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii a anuntat ca Marian Oprisan a fost recrutat cu numele de cod Renato ca informator al fostei Securitati a fost ieri mediatizata in Vrancea doar de Ziarul de Vrancea (de ce oare?!) dar si de televiziuni cu acoperire nationala, completarea ce-a insotit-o, ca nu s-au gasit note informative semnate de actualul presedinte al Consiliului Judetean, nu lasa vreo umbra de indoiala asupra aparitiei unei cit de neinsemnate piedici legale in calea candidaturii baronului pentru un nou mandat pe 1 iunie.

Nu-i un secret ca chiar daca verdictul CNSAS ar fi fost de colaborare, raminerea lui definitiva ar fi trebuit transata in justitie, lucru imposibil de finalizat decit in intervale de timp de ordinul anilor de zile.

Cit despre aspectul moral al dezvaluirii, intarit mai ales de sincopele de memorie ale lui "Renato" - ""¦singurul lucru pe care mi-l amintesc este ca eram in clasa a 9-a cind am facut aceasta chestie; de altfel, am si uitat de ea intre timp ... " - , semanind leit cu cele carora le-a dat glas in urma cu doar citeva zile Mioara Flenchea, care nici ea

nu-si mai amintea daca a colaborat sau nu cu Securitatea?!, acesta nu poate fi omis din discutie. Mai cu seama in asemenea cazuri, in care nu-i greu de observat ca mintitul cu seninatate a devenit deja strategie curent utilizata.

Daca va avea sau nu vreun efect electoral un astfel de comportament, asta numai alegatorii vrinceni o vor stabili peste citeva zile. Totusi, dupa eliminarea spectaculoasa din viata politica a Monei Musca este evident ca CNSAS a devenit un catelus de la care abia mai poate fi perceput un schelalait ce aduce mai mult a mieunat.

Iar o asemenea transformare s-a petrecut, iata, sub o guvernare care si-a facut nu o data un titlu de glorie din anticomunism si antitotalitarism, dar care a avut, e drept, demascati din rindurile sale la momente nu intimplator alese in ultimii 18 ani si deloc putini informatori

Parca nici nu poti sa nu te-nbtrebi dupa verdictul semanind a tirg (informator pentru care nu s-au gasit turnatoriile!)dat in cazul Oprisan-Renato cine iese mai sifonat ca imagine din afacere baronul ori CNSAS?!.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.