Opinii

Precizari necesare

Corneliu Condurache
22 mai 2008 860 vizualizări
Deoarece in ultimele zile s-au postat comentarii pe seama reclamelor electorale aparute in editia tiparita a Ziarului de Vrancea, ma vad nevoit sa fac citeva precizari.Continutul machetelor este realizat si conceput exclusiv de catre formatiunile politice care au contractat asemenea forme de a-si face cunoscutele mesajele prin intermediul cotidianului nostru, iar daca ele nu contravin legilor in vigoare ale tarii, nu avem vreun argument juridic de a le refuza.

Ceea ce vad cititorii nostri la astfel de rubrici reprezinta numai rodul gindirii si aplicarii in practica a strategiilor de campanie ale partidelor in cauza.

Nu am pretins vreodata sa ne consulte cineva privitor la felul in care-si realizeaza sau isi calibreaza cu elemente de logica politica ori credibilitate astfel de planuri media si repet, nici nu avem prin contractele incheiate cu partenerii despre care-i vorba drepturi de acest gen.

Dealtfel, separarea departamentului editorial de cel de publicitate constituie unul dintre principiile pe baza caruia functioneaza inca de la inceputurile sale cotidianul nostru.

Personal sint de acord ca, de exemplu, continutul mesajelor electorale reflecta suficient de fidel parerea despre electorat a formatiunilor politice angajate in cursa. Dar de acest lucru sint responsabile (si cred eu si constiente sau, ma rog, asa ar trebui sa fie!) numai ele.

Iar cei care incearca in ocazii de genul campaniilor electorale manipularea, prin diverse facaturi vizibile si din avion, a alegatorilor, ar trebui sa nu aiba indoieli asupra unei realitati demonstrate de mai multe ori in ultimii 18 ani in Romania: votantii sint cu mult mai inteligenti decit isi imagineaza ei.

Cind am considerat ca se impune noi, cei de la Ziarul de Vrancea, am si subliniat ca anumite machete ce-au aparut zilele astea in paginile cotidianului nostru reprezinta publicitate electorala si ca trebuie deci citite si interpretate ca atare.

Pe de alta parte, ne-am straduit de-a lungul campaniei electorale care inca este in derulare - si o vom face si in continuare - sa-i tratam cu aceleasi unitati de masura si echilibru de care sintem capabili pe toti competitorii.

Daca am fi dorit sa ne transformam in ziar de partid, o puteam face de mult. Insa nu intra si nu va intra vreodata in conceptia noastra despre presa un asemenea tel.

Cit despre nastrusnicia de a "sponsoriza" sau a da, "bonusuri sau reduceri substantiale de tarife" la reclama publicitara partidelor din judet "luptatoare anti-Oprisan si anti-PSD" pe care iarasi am vazut-o vehiculata de anumiti cititori pe forumul site-lui nostru, as vrea sa mentionez urmatoarele. In afara faptului ca ne-am mai "fript" cu astfel de luptatori de ocazie numai prin campanii electorale, care mai apoi au batut palma cu voiosie cu cei pe care-i infierau cu minie, cum spuneam in fraza de mai sus, nu vrem sa devenim ziarul nici unui partid, dar nici anti vreun partid. Si cu atit mai putin Monitorul de Vrancea in oglinda!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.