Opinii

Razboiul bannerelor, posibil paravan

Corneliu Condurache
30 apr 2008 835 vizualizări
Si totusi galagiosul razboi liberalo-pesedist al bannerelor purtat zilele trecute in Focsani ar putea avea si scopuri mai ascunse.

Pai, daca Bacinschi si Partidul Social Democrat ar fi vrut intr-adevar sa dea jos bannerele liberale, nu s-ar fi limitat in nici un caz doar la incercarea anemica din simbata dinaintea Pastelui de pe Bulevardul Unirii.

Explicatia ca edilul municipiului resedinta de judet inca in functie a asteaptat sa-i fie vizat de legalitate ordinul de demontare sau dezmembrare al bannerelor de catre Prefectura, pare destul de subtire ca justificare. Imi amintesc, de pilda, ca in 2002 desi aveau autorizatii de constructie si erau amplasate conform unui contract in vigoare cu Primaria, acelasi personaj a ridicat chioscurile de difuzare a presei apartinind Ziarului de Vrancea fara vreo firava urma a ezitarilor si stingaciilor de acum; iar noi am dovedit ca actiunea lui a fost ilegala si abuziva dupa vreo patru ani de procese in justitie.

La fel de curioasa apare prezenta si mai ales contributia stridenta a deputatului PSD George Baesu in atitarea si afisarea publica ostentativa a acestui conflict. Mai ales ca stiutul cumatru al lui Marian Oprisan nu-i in relatii atit de razboinice, cum vrea sa pozeze, cu actualii lideri ai liberalilor vrinceni. Nu de mult teatral-agresivul Baesu din afacerea bannerelor PNL a participat la inaugurarea magazinului firmei lui Catalin Kanty Popescu, parca!

Se pune, atunci, intrebarea: care ar fi scopul intretinerii acestui scandal care si asa, incepind de vineri, 2 Mai - deci peste doar doua zile! - isi pierde si justificarea legala odata cu intrarea oficiala in campania electorala pentru locale? In primul rind, un astfel de scenariu plaseaza in umbra un subiect care altfel ar fi putut ocupa prim-planul agendei media din judet; si n-ar fi picat, poate, tocmai bine nici social-democratilor si nici liberalilor bastinasi in contextul in care ei trebuie perceputi de electorat ca aprigi adversari. La intrebarea daca exista un asemenea subiect la momentul razboiului in discutie, un raspuns posibil ar fi: recenta schimbare de la sefia Politiei a lui Viorel Serbanoiu cu Sandel Doaga. Legat de el cei care se cearta cu figuri acum pe bannerele din Focsani par sa fi avut un comportament mult mai pragmatic. . .




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.