Opinii

Turmentarea interesata a alegatorilor vrinceni

Corneliu Condurache
19 mai 2005 621 vizualizări
Multi romani, daca sint intrebati, declara cu sinceritate ca sint "tulburati" de politicieni si de modul in care ei ii "imbrobodesc" pentru a le obtine voturile in campania electorala.

Multi romani, daca sint intrebati, declara cu sinceritate ca sint "tulburati" de politicieni si de modul in care ei ii "imbrobodesc" pentru a le obtine voturile in campania electorala. Despre cetateanul turmentat vorbeste si una din celebrele piese de teatru ale lui Caragiale, dar acum, ca sa intelegem mai bine cum se declara si cum pot ajunge intr-o astfel de stare (turmentati la figurat, desigur) mai multi concetateni, n-ar fi rau poate sa ne raportam la modul in care s-au derulat ultimele luni ale vietii politice in Vrancea.

Pai uite cum: sa ne amintim ceva de felul in care au decurs campaniile electorale anul trecut. La "locale", toti din opozitie au avut mesaje aprige anti-Partidul Social Democrat (atunci la putere) si impotriva lui Marian Oprisan. Nici nu s-au anuntat bine rezultatele scrutinului cu pricina, si nu putini au inceput sa sara exact in barca pe care o infierau cu doar citeve zile in urma. Cum au facut Constantin Guguianu, intrat pe listele Partidului Democrat, Nedelcu, intrat pe listele PRM si Furtuna impreuna cu Gheorghe Vasile cu Partidul Umanist cu tot, in Consiuliu Judetean; sau Mardare, Gadjinschi, Lazar, in Consiliul Local Focsani, dar si altii prin alte consilii din orase si comune.

Dupa alegerile democratice am avut parte, fara sa ne mai intrebe nimeni de ne place au ba, de o veritabila tragere pe sfoara a alegatorilor, materializata in scoaterea si tranzactionarea (trecind peste minime principii de moralitate politica si nu numai) a locurilor si intereselor personale ale unora, la un gen de tarabe mai mult ori mai putin vizibile.

Pentru cine avea emotii ca s-a schimabat ceva, iata ca ne aflam intr-o continuitate nesperata. Mai recent, dupa ce s-au vazut ajunsi la putere pe un mesaj in care vorbeau de tepe scoase si pregatite prin piete pentru furaciosi si mafioti, surprizile nu mai contenesc sa rasara. Iata cum consilieri din parlamentul local, ce spuneau in cele campanii electorale prin lozinci in care nu mai era loc de nimic in afara de "dreptate si adevar", de instaurarea legii si "redarea Vrancei vrincenilor", la prima "adiere" cad ca secerati. Si demonstreaza astfel ca fac, de fapt, in modul cel mai grosolan si primitiv cu putinta jocul celor pe care nu mai aveau cuvinte sa-i critice, cu doar citeva luni in urma. Isi dau subit demisia sau "uita" sa ia numar de inregistrare, "mergind pe incredere" pentru un dosar de validare al unui consilier judetean. Lasind printr-o astfel de miscare (intr-un moment in care se juca soarta unei hotariri, avind drept miza modul de cheltuire al banului public la "Drumuri si Poduri"), partidele lor PNL, PD fara doua voturi.

Adica cedind (cel mai probabil printr-un gen de tirg subteran, combinat cu delasare si crasa incompetenta) intr-un simulacru de lupta locurile pe care fraierii de alegatori din judet le-au oferit, in naivitatea lor celor doua formatiuni politice. Crezind ca acestea vor face tot ce au promis sa le reprezinte lor interesele, sa se bata pentru ei. Acum, cind vad, in ocazii precum cele susamintite, ce au vorbit si promis si ce "fumeaza" angelicii alesi deveniti consilieri, ce sa mai priceapa cei carora li se cereau cu atita patos voturile?

N-am putea gindi, cu deplin temei, ca asa se cam explica comentata turmentare a alegatorilor vrinceni?


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.