Opinii

Invatamintul vrincean, Bostan si finul

Corneliu Condurache
24 apr 2008 1016 vizualizări
Inceputul acestei saptamini a adus in atentie prin declaratiile incediare ale lui Valentin Dogaru, finul inspectorului general al Inspectoratului Scolar Judetean, Iordache Bostan, si candidat la sefia Casei Corpului Didactic, modul in care se organizeaza concursurile pentru ocuparea diverselor posturi de conducere in invatamintul vrincean in luna aprilie a anului de gratie 2008.

Acuzelor de apriga politizare si de perpetuare a obiceiului de negustorire a functiilor prin birourile partidelor aflate la putere li s-au dat replici suficient de anemice si neconvingatoare. De multe ori, insa, cele mai tari si incontestabile justificari se pot ivi din realitatea necoafata. Ce sa vezi, insa? La doar doua zile distanta de la acuzele finului lui Bostan - in paranteza fie spus, presarate si ele cu destul subiectivism si numeroase semne de intrebare - concursul pentru scaunele de adjuncti ai inspectorului scolar general este tratat cu un chiul in masa din partea tuturor candidatilor inscrisi. Ajungindu-se astfel aproximativ la diagnosticul incriminat de reclamant: prelungirea mandatului actualilor ocupanti ai posturilor in discutie, prin delegare (cel mai probabil politica). Pai, in aceste conditii spusele finului lui Bostan ar putea fi examinate mult mai temeinic de catre cei in drept. Singura problema este sa vrea cineva sa o faca.


P.S. Un cititor al Ziarului de Vrancea facea ieri urmatoarea observatie. Daca adjunctul lui Iordache Bostan declara public ca se simte nepregatit pentru a participa la concursul postului pe care-l ocupa (cel de adjunct al inspectorului general al ISJ Vrancea) de ce nu s-o fi autorecuzat, oare, din comisiile de examinare pentru posturile de directori ai unitatilor de invatamint din judet, tocmai in desfasurare in aceasta perioada? Nu s-ar putea spune ca-i neintemeiata dilema!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 12 ore, 37 minute, 12 secunde
bai ca nu se mai face carte se stie la ce mai tinem copii astia atta timp din viata sloboziti de scoala nu stiu de ce uni profesori cares niste gunoaie mai vor cascaval in plis sa le fie rusine de citeste integral
, acum 739371 zile, 12 ore, 37 minute, 12 secunde
DRAGA MIHAELA, ESTI CUMVA BLONDA? TE INTREB DIN PURA CURIOZITATE! PENTU CA ELITA NU "VOR", ELITA "VREA"! SI VERBUL "LASATI" NU SE SCRIE "LASA-TI" MAI PUNETI MANA PE CARTE, citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.