Opinii

Deblocarea stupidului impas

Corneliu Condurache
23 apr 2008 671 vizualizări
Asa cum puteti citi in editia curenta a Ziarului de Vrancea, in sedinta de astazi a Consiliului Judetean se discuta proiectul constituirii Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara (ADI) Vranceaqua .

Desi prin respectiva asociere, la care au fost invitate sa adere un numar de 14 primarii din judet, s-ar asigura cadrul institutional si s-ar indeplini unul dintre principalele criterii de eligibilitate necesare accesarii Fondului de Coeziune prin Programul Operational Sectorial Mediu din banii Uniunii Europene, rezolvindu-se si macar partial spinoasa problema a reabilitarii si modernizarii sistemelor de alimentare cu apa si canalizare din localitatile cuprinse in proiect, acesta este la un pas de a esua. Cauza? Excesiva lui utilizare electorala, mai cu seama in aceasta perioada.

Cei care au refuzat sa fie partasi la o astfel de abordare sint consilierii locali ce constituie majoritatea in legislativul din Panciu.

Probabil lucrurile s-ar rezolva simplu printr-un gen de pact politic local care sa excluda asumari caraghioase de tipul celor respinse nu fara argumente de alesii de la Panciu. Miza pierderii unei finantari din fonduri europene in valoare de peste 100 milioane de euro ar trebui sa-i faca pe sefii principalelor partide din judet sa ajunga la un minim acord de deblocare a stupidului impas. Daca au facut-o de atitea ori in afaceri transpartinice in acesti ani, de ce n-ar putea-o realiza acum, cind in joc este intr-adevar o problema de interes public major? O intelegere privind participatia comunitatilor din judet in cadrul Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara "Vranceaqua" fara de care proiectul nu va putea fi transmis spre aprobare Comisiei Europene este mult mai importanta decit elucubratiile electorale care invadeaza judetul in aceste zile. Ramine doar s-o constientizeze Vraciu, Sapunaru si nu in ultimul rind Oprisan, daca-s capabili de asa ceva.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.